Pescuitul si efectele pozitive asupra starii noastre de bine

Idei

Acesta nu este un articol pentru pescari, nu are ca scop nici sa incurajeze pescuitul. Este un articol care isi propune sa aduca in prim plan beneficiile pe care un hobby precum pescuitul le are asupra organismului uman, asupra sanatatii noastre.

Pescuitul sportiv, practicat corect si in respect fata de natura (doar in sezon, cu permis acolo unde se cere, pe baltile special amenajate, cu eliberarea puietului) poate fi un hobby frumos, necostisitor (daca nu devii maniac si iti cumperi tot felul de undite, accesorii, sau mergi in locuri exotice) si destul de provocator.

Cu totii am auzit (direct sau indirect) de celebrele povestirii pescaresti, in care asa zisi pescari isi umflau capturile sau chiar veneau acasa cu peste de la Metro ca sa nu fie certati ca pierd timpul pe balta, insa pescuitul sportiv are multi adepti la noi in tara, organizandu-se chiar diverse competitii sportive pentru cei pasionati (vezi si oferta de la fishing mall).

Nu vom discuta aici despre efectele pozitive ale consumului de peste, ele fac obiectul altor articole din paginile noastre, ci doar despre activitatea de pescuit in sine.



Beneficii ale pescuitului sportiv asupra starii noastre de bine

Timp liber in natura. Cu totii ne plangem ca stam tot mai mult la serviciu in interior, ca ne petrecem timpul liber in malluri sau spatii comerciale imense, deci iata pescuitul ca hobby este numai bun sa petrecem o zi intreaga in mijlocul naturii. Indiferent de anotimp (chiar si iarna exista pescuit la copca) pescuitul nu se poate practica din fericire decat in natura, deci ne ajuta sa stam cat mai mult timp afara, sa ne vada soarele si sa respiram aer curat (vezi aici oferta de barci gonflabile). Puteti sa luati cu voi si copii, ajutandu-i astfel sa iubeasca natura si sa stea in aer liber.

Miscare fizica moderata. Chiar daca pare un sport static, pescuitul tot obliga la un minim de efort – transportul pe balta a ustensilelor, aruncarea in larg, tragerea si scoaterea pestelui din apa; daca se mai pescuieste si cu barca atunci efortul este mult mai intens. Daca ai fost norocos si ai o captura impresionanta, atunci iti folosesti si muschii sa faci o poza de strans like-uri pe Facebook 😊

Citeste si Alege sportul care ti se potriveste pentru a ramane sanatos

Relaxare.  Pescuitul se practica in liniste, deci te poti relaxa, iti poti pune ordine in ganduri, te deconectezi de la stresul si agitatia de zi cu zi. Aici insa presupune sa nu transformi iesirea intr-o intalnire de gasca cu gratar si socializare excesiva. Ca sa aiba efect relaxant, pescuitul trebuie sa fie totusi practicat cu placere si nu sub stresul rezultatului de a captura cat mai mult ca sa ai cu ca sa te lauzi.

Asadar, un hobby precum pescuitul are efecte pozitive asupra starii de bine, atat prin relaxare cat si prin timpul petrecut in mijlocul naturii.

Fir intins si cat mai multe poze reale cu uriasii din adancuri (eliberati apoi in apa)!