Pietrele semipretioase si povestea lor

Idei

Bijuteriile au reprezentat si vor reprezenta intotdeauna o modalitate unica prin care femeia poate sa isi sublinieze calitatile si sa isi valorifice frumusetea. La ora actuala, nelipsite din cutia de bijuterii a oricarei doamne sau domnisoare sunt bijuteriile din argint cu pietre semipretioase, aflam de la site-ul BeSpecial.ro

Pe cat de frumoase sunt pietrele semipretioase pe atat sunt de benefice a fi purtate si au o poveste interesanta si la fel de deosebita.

Pietrele semipretioase si originile lor

Pietrele semipretioase sunt minerale care arata senzational din punct de vedere estetic si sunt folosite pentru crearea bijuteriilor interesante si cu un plus de stralucire. Inca din cele mai vechi timpuri a fost dovedit faptul ca pietrele semipretioase, dar si cele pretioase, au o mare influenta prin proprietatile lor terapeutice si a energiilor emanate asupra vietii noastre. In special pietrele naturale sunt considerate a fi talismane sacre si puternice.

Pietrele amplifica si accelereaza modelele de energie, iar prin puterea lor ne ajuta sa ne vindecam spiritual, emotional si fizic. Vibratiile binefacatoare rezoneaza cu corpul nostru si ne fac sa ne simtim mai bine.

Inca din cele mai vechi timpuri, pietrele semipretioase, cu o stralucire aparte, accesibile si de calitate, sunt utilizate pentru a crea bijuterii deosebite. Preferinta pentru acestea s-a accentuat deoarece au oferit intotdeauna o doza de mister si posibilitatea de a tine pasul cu tendintele.Sultanitul, o piatra deosebita pentru bijuterii pline de personalitate

Una dintre pietrele semipretioase care se remarca cel mai mult si merita sa ne oprim putin asupra povestii acesteia, este sultanitul (intalnita si dreptzultanit sau alexandrit). Aceasta este o piatra relativ noua in industria bijuteriilor, dar frumusetea ei este speciala.

Poate sa fie considerata ca fiind o piatra magica si ceea ce este fascinant la aceasta este ca ea arata cu totul diferit in functie de tipul de lumina in care este privita. Privita in lumina artificiala are o culoare superba de verde, iar la lumina naturala poate imbraca nuante de mov, lila, galben pal pana la maroniu. Desi exista mai multe tipuri de pietre care pot imbraca alte nuante, cum ar fi, de exemplu, alexandritul, la zultanit schimbarea este foarte vizibila.

Povestea bijuteriilor cu Sultanit (zultanit)

Denumirea originala a zultanitului este Diaspore care vine din cuvantul grecesc ,,diaspherein” care inseamna ,,a risipi”. Denumirea de zultanit a fost oferita de catre Murat Akgun in onoarea celor 36 de sultani care au condus Imperiul Otoman in Anatolia, in secolul XIII. Desi a fost descoperit in Muntii Urali, in Rusia, Turcia este principala furnizoare de zultanit.

Ingrijirea unor bijuterii din argint cu zultanit se face prin purificarea regulata sub jet de apa calduta, insa, trebuie evitata expunerea la variatii bruste de temperatura. Zultanitul poate sa fie incarcat la soare in primele ore ale diminetii sau la apus. 

Purtarea unor bijuterii din argint cu zultanit este o modalitate deosebita prin care poti sa iti creezi tinute pline de personalitate proprie. Stralucirea aparte si culorile in permanenta schimbare in functie de tipul de lumina la care este expus, iti vor lasa senzatia ca porti o bijuterie diferita.Bijuterii din argint Be Special, o incantare pentru tinutele din fiecare zi

La ora actuala bijuteriile din argint de la Be Special realizate cu ajutorul pietrelor semipretioase reprezinta o alegere accesibila, de calitate si in pas cu ultimele tendinte, pentru a putea pune in valoare orice tinuta vestimentara. Magazinul online Be Special ofera cele mai multe modele de bijuterii din argint cu pietre semipretioase deosebite dar si cele mai bune conditii prin care poti sa le achizitionezi.

Indiferent daca doresti sa faci un cadou mai deosebit sau pur si simplu iti doresti sa iti completezi colectia personala de bijuterii, la Be Special vei putea gasi mereu o idee buna. Avand vaste cunostinte in domeniu, echipa de la Be Special este focusata pe oferirea unor servicii de calitate pentru toti clientii care aleg aceste bijuterii deosebite. Cu siguranta, bijuteriile din argint cu pietre semipretioase nu trebuie sa iti lipseasca din colectia personala si intotdeauna mai este loc pentru inca un model care ti se pare atractiv si potrivit pentru tine.