Cum alegi cel mai bun camin de batrani pentru cei dragi

Idei Relatii

Este in firea noastra sa avem grija de parinti sau bunici, pe masura ce acestia inainteaza in varsta si devin tot mai dependenti de ajutorul nostru. Din pacate, insa, sunt numeroase situatii in care acest ajutor trebuie sa fie specializat, permanent, sau cand distanta ori programul nu ne permit sa le acordam celor dragi sprijinul necesar. In astfel de situatii, trebuie sa gasim o varianta ca sa nu-i lasam singuri.

O astfel de solutie o constituie caminele de batrani, care acorda varstnicilor asistenta sociala si medicala permanenta. Decizia de a-ti incredinta parintii sau bunicii in grija unei astfel de institutii este una dificila, iar alegerea caminului trebuie facuta cu multa atentie, pentru ca impactul psihologic asupra batranilor sa fie cat mai mic, iar ei sa beneficieze de cele mai bune conditii de trai, cat e necesar.

Pentru a fi sigur ca vei alege caminul cel mai bun, afla care sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont, atunci cand iei o astfel de decizie.Conditiile de cazare in caminele de batrani

Caminul de batrani va fi viitoarea casa pentru cei dragi. De aceea, acestia trebuie sa beneficieze de confort maxim, pentru a se simti bine si a se adapta cat mai rapid noilor conditii. Un camin de batrani luxos, cu incaperi care sa ofere cele mai confortabile conditii, cu spatii de petrecere a timpului liber, un parc bine intretinut si o sala de activitati fizice usoare este alegerea ideala, din acest punct de vedere.

Nevoile speciale ale varstnicilor

Deseori, din cauza afectiunilor de care sufera, sau a varstei inaintate, batranii au nevoi speciale, ceea de implica si o ingrijire adecvata. Aceste nevoi difera de la persoana la persoana, astfel ca trebuie sa stii exact care sunt ingrijirile speciale de care au nevoie si sa alegi un camin care le poate oferi. Spre exemplu, sunt persoane imobilizate la pat sau care se deplaseaza in scaun cu rotile, persoane cu diferite dizabilitati fizice sau mintale si persoane care au nevoie de tratamente si diferite proceduri medicale. Chiar daca ai tai nu au astfel de probleme, gandeste-te ca acestea ar putea aparea la un moment dat, iar atunci este bine sa fie internati intr-un centru unde sa poata beneficia de ingrijirile necesare.

Citeste si 5 Motive pentru care comunicarea in familie este mai usoara

Zona in care este amplasat caminul

Tine cont, in primul rand, de distanta fata de zona in care locuiesti, care nu trebuie sa fie foarte mare, astfel incat sa ii poti vizita des. Chiar daca vor beneficia de cele mai bune conditii de cazare si tratament, batranii se vor simti abandonati, daca ii vei interna intr-un camin la zeci sau chiar sute de kilometri distanta si ii vei vizita o data sau de doua ori pe an.

Conteaza, apoi, si zona in care este amplasat caminul, care trebuie sa fie linistita, intr-un cadru natural, eventual, in apropierea unei paduri, a unui parc sau intr-o zona montana. Calitatea personalului

Calitatea personalului care deserveste caminul este foarte importanta, pentru ca este vorba despre oamenii carora le incredintezi ingrijirea parintilor tai. Un asezamant care se respecta trebuie sa aiba personal calificat in mai multe domenii, incepand cu asistenta personala si continuand cu pregatirea medicala, psihologica si de fiziokinetoterapie. Studiaza schema de personal ca sa vezi daca include specialisti in aceste domenii, apoi aduna referinte despre modul in care beneficiarii sunt tratati de personalul caminului.

Tinand cont de toate acestea, poti fi convins ca le vei asigura batraneilor tai un trai fericit si lipsit de nevoi, iar ei nu vor fi afectati de aceasta schimbare din viata lor.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum sa te pregatesti pentru pensie, din punct de vedere financiar