4 lucruri pe care sa le verifici inainte de achizitionarea unei usi metalice

Idei

Usile metalice, dupa cum stii, sunt deja comune – in Romania, dar si la nivel global, evident. Totusi, achizitionarea unei usi metalice nu este un lucru usor, mai ales daca vrei sa investesti intr-un produs bun, care nu va trebui inlocuit peste cativa ani.

Din moment ce durabilitatea si rezistenta in timp sunt caracteristici preferate de majoritatea romanilor, este de la sine inteles de ce ar trebui sa verifici unele lucruri inainte de a achizitiona un asemenea produs. Iata care sunt patru lucruri sau aspecte la care ar trebui sa fii atent!

Calitatea si originea materialelor folosite

Desigur, calitatea materialelor este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de usi metalice. Desi acestea pot fi produse in diferite moduri (de exemplu, unele pot avea rame din lemn, altele tot din metal), materialele folosite vor fi mereu cele mai importante.

De exemplu, este bine cunoscut faptul ca materialele produse in Italia, Franta, Germania si Polonia sunt printre cele mai bune, cel putin in Europa. In aceeasi categorie intra si materiale din Turcia sau Israel. Asadar, este indicat sa verifici atat calitatea cat si originea materialelor unei usi metalice inainte de achizitionare.

Timpul de productie al unei usi

In general, o companie iti poate livra o usa metalica in doua sau trei saptamani. Desigur, timpul de productie si livrare depinde de faptul daca producatorul are sau nu usa dorita de tine pe stoc in momentul comenzii.

Acest timp este important deoarece reprezinta modul in care afacerea isi trateaza atat produsele, cat si clientii. Un timp de productie extrem de mic poate insemna o calitate slaba a produsului – iar un timp mare poate fi semnul neseriozitatii.

Calitatea stratului de vopsea

Evident, atunci cand vine vorba de usi metalice, stratul de vopsea este responsabil pentru aspectul stralucitor al acestora. Stratul reflecta lumina solara, crescand coeficientul de rezistenta termica al usii, printre altele.

Unii producatori iti vor oferi si o garantie la nivelul stratului de vopsea, in cazul imperfectiunilor ce pot aparea dupa expunerea la razele solare sau la intemperii.Garantia oferita

Garantia la nivelul intregului produs este la fel de importanta. Desi par o constructie simpla, aceste usi metalice pot prezenta diferite defectiuni si/sau imperfectiuni de-a lungul vietii. Asadar, ti-ai dori ca macar in primii cativa ani de viata ai usii sa beneficiezi de garantie.

In general, unul sau doi ani de uz zilnic al usii ar trebui sa scoata la iveala eventuale probleme sau defectiuni.

Unde gasesti cele mai bune usi metalice?

Pentru usi de cea mai inalta calitate, este de la sine inteles ca trebuie sa te uiti in mai multe locuri, nu doar in magazinele de bricolaj sau de constructii. Daca vrei o usa cu adevarat rezistenta, trebuie sa cauti producatorul – doar acesta iti poate oferi tot ce ai nevoie, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al serviciilor.

Maco, producator cu 25 de ani de experienta in domeniu, iti sare in ajutor daca esti in cautarea unei usi. Cu o achizitie de la ei, casa ta poate beneficia de toate calitatile unei usi metalice cu o constructie robusta, izolatie interioara cu spuma poliuretanica, broaste cu sliduri de otel masiv si feronerie de calitate!