Detalii esentiale pe care trebuie sa le stii despre dezinfectanti!

Idei

Odata cu inceputul pandemiei de COVID-19, toate tipurile de dezinfectanti au devenit din ce in ce mai populare si mai folosite. Lasandu-i la o parte pe cei care au crezut ca ingerarea unei asemenea solutii ii scapa de virus, exista foarte multe lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii despre dezinfectanti.

De exemplu, multe persoane vad dezinfectantii ca fiind o solutie universala de curatare. Desigur, acest lucru nu se aplica la majoritatea produselor. Asadar, in cele ce urmeaza, vei afla cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre prietenul tuturor in timpul pandemiei – anume, dezinfectantii.

Timpul de contact este esential

S-ar putea sa nu stii ca, in functie de produsul dezinfectant pe care il folosesti, acesta s-ar putea sa prezinte un anumit timp de contact sau de actiune. Printre lucrurile pe care probabil nu le stiai despre asemenea substante se numara si faptul ca acestea trebuie sa stea un anumit timp pe o suprafata pentru a asigura o dezinfectare corespunzatoare.

Tocmai de aceea este foarte important sa citesti instructiunile de utilizare dupa achizitionarea unui produs. Daca timpul de contact nu este respectat, sunt sanse sa nu scapi de toti microbii si toate virusurile.Timpul de protectie variaza

Dupa cum bine stii, majoritatea virusurilor pot trai si pe suprafete ceva timp, fara contact direct cu organismul uman. De exemplu, COVID-19 poate trai pe plastic si otel pana la 72 de ore si pe carton pana la 24 de ore. Asadar, dezinfectarea acestor suprafete in cazul imbolnavirii cu acest virus este vitala (sau in contextul evitarii imbolnavirii).

Ce trebuie mentionat este faptul ca nu toate tipurile de dezinfectanti actioneaza timp de 24 de ore. Unii au o durata mica spre medie, de doar 6 ore, de exemplu, pana sa permita virusurilor si germenilor sa traiasca din nou pe o suprafata.

Dezinfectia in exces dauneaza

Germenii, virusurile si bacteriile pot deveni imuni la dezinfectanti, mai ales daca aceste solutii sunt utilizate in exces. Asadar, nu este indicat sa iti dezinfectezi literalmente toata casa – sau cel putin toate suprafatele – in fiecare zi.

In schimb, ar trebui sa te concentrezi pe zonele cu trafic si care au parte de contact des cu oamenii – cum ar fi mesele, manerele, clantele usilor si asa mai departe. Totodata, tine minte ca dezinfectarea in exces poate dauna direct si sanatatii tale. Un dezinfectant puternic poate elimina, in functie de compusii din lista de ingrediente, substante/chimicale care pot fi nocive corpului uman dupa ce acesta este aplicat (de exemplu, clorul).De unde cumperi cei mai siguri si mai eficienti dezinfectanti?

Dupa cum probabil ti-ai dat seama pana acum, exista multe tipuri de dezinfectanti – pentru diferite suprafate, cu moduri si timpuri de actiuni diferite si asa mai departe. Asadar, atunci cand achizitionezi un astfel de produs, trebuie sa fii sigur ca ai parte atat de calitate, cat si de un pret avantajos.

Aceste doua calitati – si nu numai – pot fi gasite la o simpla accesare a magazinului eDezinfectanti.ro. Atunci cand vine vorba de solutii de dezinfectare, echipamente de protectie, detergenti si curatenie la superlativ, te poti baza pe echipa eDezinfectanti!