Iata cele mai mari beneficii ale unei constructii din lemn lamelar!

Idei

In ziua de astazi, lemnul natural masiv nu ar trebui sa fie prima ta optiune atunci cand construiesti ceva. Contrar opiniei populare, acesta are si o serie de dezavantaje – pe langa faptul ca folosirea lui nu este deloc prietenoasa cu mediul inconjurator.

Aici intervine folosirea de lemn lamelar, un tip de lemn care este din ce in ce mai popular printre tamplari si constructori – nu numai pentru ca lemnul masiv se scumpeste. Pe de alta parte, acest tip de lemn este si mai ecologic. O grinda din lemn masiv inseamna un copac intreg taiat si prelucrat – acelasi lucru nu se aplica in cazul lemnului lamelar.



Ce este acest lemn lamelar?

Lemnul lamelar este cunoscut si ca lemn incleiat sau stratificat. Acesta este obtinut prin amestecarea unor rasini si incleierea lor pentru a obtine tipul de lemn dorit – fie ca este vorba de o scandura sau de o grinda.

De cele mai multe ori, in productia de lemn lamelar se folosesc scanduri de molid de aproximativ 40mm grosime. Datorita grosimii lor, acestea se mai numesc si lamele – de unde si denumirea finala de lamelar.

Evident, trebuie mentionat faptul ca acest tip de lemn nu este un placaj. Mai multe scanduri de molid sunt incleiate intre ele, rezultatul fiind un lemn durabil, cu un nivel de rezistenta crescut.

Care sunt beneficiile unei constructii din lemn lamelar?

Pentru inceput, grinzile din lemn lamelar pot oferi constructiilor o rezistenta similara cu cea a grinzilor din otel sau beton armat. Mai mult, expertii renunta de obicei la betonul prefabricat sau monolit, datorita rezistentei mecanice mai mari si a greutatii reduse a lemnului lamelar.



Alte beneficii ale acestui tip de lemn sunt:

  • Lemnul lamelar este ecologic, disponibil in mod aproape constant. In comparatie cu lemnul masiv, acesta va putea fi exploatat pentru o perioada lunga de timp. Desigur, principalul avantaj ce reiese din aceste afirmatii este faptul ca te vei bucura de o constructie ecologica, care nu dauneaza mediului inconjurator;
  • Acesta are o rezistenta crescuta la foc, indiferent de intensitate. Conform testelor, o grinda din lemn lamelar poate rezista unui incendiu timp de o ora si jumatate, fara ca aceasta sa cedeze. Asadar, ofera implicit si o protectie destul de buna impotriva incendiilor;
  • Datorita modului in care acest tip de lemn este confectionat, acesta este si extrem de rezistent la putrefactie. Din moment ce putregaiul se extinde pe lungimea scandurilor iar lemnul lamelar are un strat de adeziv si rasina intre acestea, putregaiul nu va afecta toata structura grinzii;
  • In cele din urma, tot datorita modului in care este confectionat, lemnul lamelar se bucura de protectie impotriva bacteriilor si insectelor. Acestea din urma nu pot trece prin rasina dintre lamelele de molid.

Asadar, este de la sine inteles ca o constructie din lemn lamelar este cu mult mai rezistenta si mai accesibila decat una din lemn masiv. Mai apoi, faptul ca insectele si putregaiul sunt tinute la distanta este un plus destul de important.

De unde cumperi cel mai bun lemn de tip lamelar?

Daca ai nevoie de lemn de tip lamelar de calitate si la un pret avantajos, apeleaza cu incredere la magazinul online Construiesti.com! Iar in cazul in care nu ai nevoie de  acest tip de lemn, echipa de specialistite poate ajuta sa alegi tipul potrivit constructiei sau planurilor tale.