3 greșeli pe care le fac părinții în alegerea cărucioarelor pentru copii

Idei

A fi părinte nu este tocmai o meserie ușoară și asta pentru că nu există o fișă a postului bine definită. Fiecare în parte, mânat de instinct, de propriile convingeri, de condiția socială sau de informațiile la care are acces, ia individual decizii în ceea ce privește îngrijirea și buna dezvoltare a copilului său.

Dat fiind faptul că oamenii gândesc diferit, alegerile făcute pot părea nepotrivite altora, iscându-se adevărate controverse. Alegerea căruciorului este unul dintre subiectele pentru care există zeci de păreri. Nu există un singur model potrivit, sunt multe variante cu funcții importante de luat în seamă în vederea achiziției. Fără a judeca, prezentăm care sunt posibilele greșeli pe care le pot face părinții în alegerea cărucioarelor pentru copii. 1. Informare eronată

Gestionarea informației în societatea contemporană se face tot mai greu, din cauza multiplelor site-uri neverificate. Una dintre sursele aparent de încredere este reprezentată de forumuri și grupuri de părinți formate  pe rețelele de socializare.

Este natural să empatizezi cu persoanele care au aceleași idei ca și tine, însă o recomandare în materie de achiziție a unui cărucior necesită o analiză amănunțită Vezi dacă produsul pe care l-au mai folosit alți zeci de părinți e ceea ce vă trebuie și vouă. Tu știi cel mai bine cât unde și cum îl vei folosi, de aceea este recomandat să-l achiziționezi doar dacă satisface nevoile copilului, dar și pe ale tale.

Asigură-te că va oferi confortul necesar puiului nou născut, având landou, dar va satisface și dorința de odihnă a unuia de peste 1 an. Spătarul trebuie să se rabateze în mai multe poziții astfel încât cel mic să aibă parte, indiferent de vârstă, de un somn odihnitor.

În cazul în care ai gemeni, în mod cert nu iei două cărucioare distincte, ci un model special pentru ei. Vezi modelele noi de cărucioare pentru gemeni pe Jucarii-Online.eu. Sunt minunate!2. Achizitie fără testare in prealabil

Stabilește modelul pe care vrei sa îl acționezi și încearcă să-l testezi. Fie ca apelezi la o mămică care deja îl are, ori mergi la târguri destinate copiilor, fă o probă acestuia.

Vezi dacă se pliază și încape fără efort în lift, sau pe ușa apartamentului în care locuiești. Atunci când pleci la drum cu cel mic, ai o mulțime de bagaje de luat, asigură-te că  produsul pe care urmează să-l achiziționezi, nu ocupă tot portbagajul.

Alege modele care au o greutate medie, pe care să le poți ridica cu ușurință, atât goale cât și cu copilul în interior. Recomandat este să comanzi direct de pe internet, vei găsi prețuri mult mai accesibile astfel.  3. Alegeri ineficiente

Mulți părinți aleg câte un singur model pentru fiecare etapă prin care copilul trece. Aleg inițial varianta de landou, apoi trec la varianta sport, al cărui spătar se poate regla în funcție de poziția copilului. Prețul unui cărucior este destul de mare, motiv pentru care se recomandă o achiziție eficientă potrivită pentru toate cele 3 etape. Vei folosi căruciorul timp îndelungat, făcând astfel o economie în bugetul familiei.

Un cărucior de foarte bună calitate rezistă în timp și poate fi împărțit și cu generațiile viitoare. Pentru părinții cu mulți copii apropiați ca vârstă, un cărucior dublu le va fi de mare ajutor. Se va dovedi a fi foarte util în călătorii, îi poți plimba simultan și pot descoperi împreună lumea din jur.

Alegerea căruciorului poate fi o mare provocare pentru părinți. Ei sunt responsabili de confortul și de bunăstarea copiilor și trebuie să fie atenți la satisfacerea acestora cât mai optim posibil. 

Citeste si 10 pasi pentru a creste copii fericiti