Cum garanteaza o suita de semnalizatoare rutiere siguranta zonelor de lucru din trafic?

Idei
semnalizatoare rutiere

La nivelul traficului, cele mai periculoase situatii sunt create de soferii neatenti si de zonele de lucru care nu sunt semnalizate deloc. Semnalizarea necorespunzatoare, desi la randul ei periculoasa, poate macar ajuta la evitarea unor accidente.

Din moment ce nu poti tine soferii neatenti departe de carosabil, trebuie sa tii cont de singura responsabilitate pe care o ai ca si lucrator sau administrator al unei echipe care realizeaza lucrari stradale. Anume, este vorba despre folosirea corespunzatoare de semnalizatoare rutiere.Iata cum acestea garanteaza siguranta tuturor celor prezenti pe carosabil!

De ce sunt semnalizatoarele rutiere importante?

Pe scurt, acestea sunt importante deoarece transmit informatii importante atat soferilor, cat si pietonilor. Acest tip de semne pot marca atat reguli care trebuie respectate, dar si avertismente aferente unor anumite pericole.

De exemplu, un drum pe care se poate depune pietris nu poate fi inchis. In schimb, el este marcat corespunzator cu semnalizatoare rutiere. La fel se intampla si in cazul unei zone de lucru. Este posibil ca un drum sa nu poate fi inchis permanent in timpul lucrarilor – caz in care un semn va marca posibilitatea ca, pe carosabil, sa existe o echipa de lucru.

Tipuri de semnalizatoare rutiere

Daca vrei sa cumperi semnalizatoare pentru proiectele tale, atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de mai multe tipuri. Chiar daca semnalizatoarele de culoare verde si rosie sunt necesare indiferent de situatie, vrei ca echipa ta sa aiba posibilitatea de a semnala mai multe aspecte la nivelul carosabilului.

  • Semnalizatoare reglementare – acestea au rolul de a controla sau interzice traficul. Cu ajutorul unor asftel de semnalizatoare rutiere echipa ta are control aproape complet asupra traficului intr-o anumita zona;
  • Semnalizatoare de avertisment – acestea semnaleaza soferilor schimbarea amenajarii benzilor de trafic, dar si a directiei;
  • Semnalizatoare de ghidaj – dupa cum probabil stii, acestea marcheaza locatii, directia, anumite rute, dar si zonele de lucru la nivelul carosabilului;
  • Semnalizatoare temporare – semnalizatoarele de tip temporar sunt cel mai des intalnite in zonele de lucru; acestea au rolul de a marca schimbarea benzii sau trafic sau interzicerea traficului in totalitate intr-o anumita zona.

Semnalizatoarele rutiere de avertisment si temporare sunt cele care, de obicei, apar la nivelul carosabilului in timpul lucrarilor, accidentelor, sau situatiilor neprevazute.Cum este siguranta in trafic garantata?

Aceasta siguranta este garantata de faptul ca orice sofer respecta – sau ar trebui sa respecte – aceste semnalizatoare rutiere. Mai apoi, un plus de siguranta este dat de calitatea semnalizatoarelor. Daca sunt confectionate cum trebuie, conform standardelor in vigoare, acestea vor fi extrem de vizibile, indiferent de conditiile meteo.

Simpla prezenta a unui semn reflectorizant la nivelul carosabilului poate salva mai multe vieti decat iti poti imagina!

Unde gasesti cele mai bune semnalizatoare rutiere?

Magazinul online Vesta este furnizorul ideal pentru santierele si al zonele de lucru de la nivelul carosabilului. Echipa de specialisti Vesta iti poate pune la dispozitie tie si echipei tale de lucru tot felul de semnalizatoare, balize, dar si echipamente de protectie.

Apeleaza azi la Vesta pentru a garanta atat siguranta muncitorilor tai, cat si siguranta soferilor, pietonilor si nu numai!