De ce să optezi pentru o tastatură mecanică: 5 motive

Idei

Tastaturile mecanice sunt din ce în ce mai populare, deoarece pasionații de gaming din toată lumea au remarcat beneficiile majore pe care le obțin în timpul misiunilor virtuale. Tehnologia de realizarea a tastaturilor mecanice este foarte sofisticată, fiind bazată pe cele mai recente descoperiri tehnologice. Dacă și tu vrei să treci la o tastatură mecanică, dar ai nevoie de câte argumente pentru a lua o decizie finală, am pregătit un articol cu informații pe care să te poți baza. 

Ce tipuri de tastatură există

Pentru început, trebuie să iei în considerare faptul că poți găsi pe piață două tipuri de tastaturi: cu membrană sau mecanice. 

  1. Tastatura cu membrană 

Are la bază un sistem ce include un circuit electronic, acoperit cu o membrană flexibilă. Atunci când membrana este apăsată, suprafața conductoare de pe membrană intră în contact cu circuitul electric. Curentul permite transmiterea semnalului către computer, permițând funcționarea tastaturii. Tehnologia de fabricație este destul de avantajoasă deoarece utilizează puține piese, iar materialele folosite pentru realizarea membranei sunt destul de accesibile din punct de vedere al costurilor. Acest cumul de factori face ca prețul tastaturilor cu membrană să fie mai accesibil decât cel al tastaturilor mecanice. 

  1. Tastatura mecanică

Funcționează cu ajutorul unui sistem complet diferit. Fiecare tastă beneficiază de un mecanism independent, ceea ce înseamnă că modul de fabricare al acestui model este mai delicat și mai complicat. Acesta este și motivul pentru care tastaturile mecanice sunt mai scumpe decât cele cu membrană. 

Beneficiile tastaturilor mecanice

Potrivit studiilor referitoare la piața de gaming, vânzările de tastaturi mecanice sunt în continuă creștere și se estimează că vor ajunge la 1,36 miliarde de dolari în 2013. Iată care sunt principalele beneficii pe care le oferă o tastatură mecanică gamerilor pasionați de cele mai bune performanțe: 

  1. Durabilitate

O sesiune de gaming implică multe emoții, precum și reacții de descărcare involuntară a acestora. Apăsarea tastelor cu putere sau chiar lovirea lor sunt acțiuni ce pot deteriora rapid o tastatură fragilă, cum ar fi una cu membrană. Pe de altă parte, o tastatură mecanică este special concepută pentru a rezista acestui tip de utilizare, fiind fabricată din materiale de calitate superioară, inclusiv o bază metalică. Tastaturile mecanice rezistă la minim 20 de milioane și maxim 100 de milioane de apăsări de taste. Pe de altă parte, o tastatură cu membrană are o durată de viață cuprinsă între 5 și 10 milioane de apăsări. 

  1. Uzură minimă

Contactele mecanice se uzează mai greu, astfel încât o tastatură mecanică poate fi la fel de plăcută și performantă, chiar și după o utilizare de câțiva ani. 

  1. Reactivitate ridicată

Cu ajutorul unei tastaturi mecanice, un gamer beneficiază de un nivel ridicat de precizie și reacție. Tastele mecanice înregistrează mai rapid comenzile pe care le primesc de la gamerii cu reflexe rapide. Acest beneficiu este obligatoriu în jocurile în care viteza de reacție reprezintă diferența dintre o misiune câștigată sau una ratată. 

  1. Stabilitate 

Fiind special realizate pentru gaming, tastaturile mecanice sunt mai grele, ceea ajută la o stabilitate ridicată atunci când sunt poziționate pe birou. 

  1. Personalizare

Tastaturile mecanice includ taste macro ce pot fi programate pentru diverse acțiuni complexe. Asta înseamnă că o combinație de taste ce reprezintă o anumite acțiune în joc, poate fi înlocuită cu un singur buton macro. Rezultatul este creșterea vitezei de reacție în joc, respectiv îndeplinirea mai rapidă a unor sarcini și, implicit, obținerea unui avantaj pentru jucător. 

Nu în ultimul rând, tastaturile mecanice sunt mai ergonomice, ceea ce înseamnă că poziția mâinilor este mult mai confortabilă. Cu siguranță, toate motivele de mai sus te vor convinge că cea mai bună alegere pentru o experiență de gaming de top, este achiziționarea unei tastaturi mecanice.