beneficiile unui animal de companie

Avantajele de a avea un animal de companie, cum iti face viata mai buna

Idei

Unul din doi romani are cel puțin un animal de companie, chiar dacă nu exista un recensământ oficial la nivelul țării, estimarile fiind ca jumatate din gospodari au cel putin un caine sau o pisica de care sa aiba grija.

Animalele de companie pot aduce multe beneficii pentru sănătatea și bunăstarea noastră.

Iată câteva dintre avantajele de a avea un animal de companie:

Reducerea stresului și anxietății – Atunci când interacționați cu un animal de companie, crește nivelul de oxitocină din creier, ceea ce poate reduce nivelul de stres și anxietate. Se stie ca joaca cu un caine sau simpla mangaiere a unei pisici ne relaxeaza, ne face sa fim mai pozitivi, sa avem o viziune mai optimista asupra lumii inconjuratoare.

Îmbunătățirea sănătății fizice – Animalele de companie pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate fizică prin promovarea activității fizice. De exemplu, plimbarea câinelui poate ajuta la creșterea nivelului de activitate fizică.

Reducerea singurătății și a izolării sociale – Animalele de companie pot oferi companie și pot ajuta la reducerea singurătății și a izolării sociale, mai ales pentru persoanele în vârstă sau pentru cei care trăiesc singuri.

Îmbunătățirea stării de spirit – Interacțiunea cu un animal de companie poate elibera endorfine și poate îmbunătăți starea de spirit. De exemplu, a juca cu un câine sau a mângâia un pisoi poate aduce bucurie și relaxare.

Îmbunătățirea capacității de socializare – Animalele de companie pot ajuta la îmbunătățirea capacității de socializare prin facilitarea interacțiunilor cu alte persoane care au și ele animale de companie. O plimbare in parc cu cainele poate fi un mijloc de a socializa cu proprietari care fac si ei acelasi lucru, sau chiar discutiile pe grupurile dedicate din retelele de socializare.

Îmbunătățirea responsabilității – Îngrijirea unui animal de companie poate ajuta la dezvoltarea responsabilității, învățându-ne să fim responsabili și să ne ocupăm de altă ființă vie. Un animal de companie poate fi un bun companion pentru un copil, care invata astfel ce este responsabilitatea.

Este important să luați în considerare faptul că deținerea unui animal de companie necesită o responsabilitate și o îngrijire corespunzătoare. Este important să vă asigurați că sunteți pregătit să vă asumați această responsabilitate înainte de a decide să adoptați un animal de casa. De asemenea, trebuie să fiți pregătiți să cheltuiți bani pentru hrana, îngrijirea medicală (de exemplu vaccin la pisici) și alte nevoi ale animalelor (cum ar fi recs caini).

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Beneficiile pe care le are Joaca!