Joaca este o treaba serioasa, cu beneficii concrete

Dezvoltare Personala

Stim cu totii ca prin joc si joaca copiii invata despre lumea in care traiesc, invata sa interactionze cu ceilalti copii si sa isi gestioneze emotiile si trairile. Ceea ce putini oameni accepta in ziua de azi, este ca joaca are beneficii semnificative si pentru adulti.

Prin activitatiti distractive, ne dezvoltam abilitati sociale, gandire critica, orientare spatiala, luarea de decizii si chiar munca in echipa. Facilitatorii de programe educationale, atat pentru copii cat si pentru adulti, au integrat diverse jocuri prin care stimuleaza creativitatea participantilor.

Deasemenea, prin crearea unor experiente de joaca si interactiune atipica fata de activitatile zilnice obisnuite, participantii reusesc sa se conecteze mai usor cu copilul lor interior si sa descopere lucruri noi si utile despre ei ca indivizi.

Invatarea prin joaca la copii

Majoritatea parintilor cauta cursuri pentru copii, vrand sa le ofere acestora experiente inedite de invatare si dezvoltare personala. Copiii descoperă domenii variate într-un mod educativ și distractiv participand la ateliere dezvoltate special pentru ei!

Prin jocuri ei planifică, construiesc, se distrează și învață să aibă încredere în forțele proprii, să folosească inspirat resursele personale si iși evalueaza singuri acțiunile și deciziile.

Își dezvoltă abilitățile de a lua decizii, de a rezolva probleme deschise, de a planifica, de a comunica și colabora, de a ști când este bine să fii competitiv, de a folosi responsabil tehnologia …

Invatarea prin joaca la copii este un lucru obisnuit, iar oferta de jocuri educative este extrem de mare. Participarea in grup, la activitati de invatare prin joaca aduce extra beneficii decat o ora de construit singur la un Lego sau rezolvarea unui puzzle. Vezi aici cateva cursuri pentru copii.

Invatarea prin joaca la adulti

Toate aceste activitati se pot dezvolta si in randul adultilor. Din fericire marile organizatii stiu ca organizarea unor evenimente de teambuilding, cu jocuri adaptate adultilor, urmarind niste obiective clare sunt o investitie buna. De aproape 20 de ani companiile multinationale ofera angajatilor cursuri, workshop-uri si evenimente de teambuilding. Aceste activitati sunt facilitate de oameni cu pregatire psihologica, cu experienta profesionala valoroasa si cu certificari in utilizarea diferitelor instrumente de analiza comportamentala.

Jocurile din cadrul cursurilor pentru adulti urmaresc intelegerea prin practica a unor concepte de business, pe care apoi le pot aplica in activitatea profesionala si viata privata. Jocurile din programele de teambuilding faciliteaza conectarea mai buna intre colegii de munca, oamenii din echipa ajung sa se cunoasca mai bine si implicit sa se inteleaga si sa se accepte mai usor.

Munca in echipa devine mai usoara si placuta dupa ce participantii au trecut prin mai multe cursuri si evenimente in care joaca si creativitatea au fost incurajate. Jocurile pentru adulti permit ca mintea critica sa fie putin lasata deoparte, facand loc manifestarilor spontane si autentice.

Va recomandam ca indiferent de varsta, sa continuati sa va jucati. Alegeti din cand in cand joaca ca mod de interactiune cu prietenii, familia si colegii. Pe langa bune dispozitie veti castiga si o buna intelegere si acceptare de sine.