Ne dam voie sa fim liberi?

Cariera

Desi suntem unici si intelegem diferit termenul de libertate, normele societatii ne afecteaza pe noi toti intr-o anumita masura. Societatea ne doreste dependenti de propriul confort si credinte, care nici macar nu ne apartin, ci au fost sadite inca din copilarie. Acestea ne-au ingradit creativitatea, ne-au amortit intuitia si increderea in propriile simturi, ne-au indepartat de propriul corp, dar ne-au ajutat sa convietuim cu semenii nostrii, sau cel putin asa am crezut.

Suntem oameni, fiinte sociabile, ne nastem si cautam toata viata iubirea noastra si a celorlalti.

Este libertatea o manifestare a iubirii?

Eu cred ca da, pentru ca este o manifestare a spiritului nostru liber, o manifestare a autenticitatii noastre.

Propria frica ne blocheaza insa s-o exprimam si experimentam in tot ceea ce facem,crezand ca ceilalti nu o sa ne accepte. Ar fi mai cinstit daca in schimb, ne-am intreba; ne acceptam noi altfel, partial noi, partial o masca ? 

Ar interveni atunci asumarea de sine, echilibrul atat de sanatos si cheia catre eliberarea de vechile credinte, care nu ne mai servesc de mult, dar pe care le-am pastrat dintr-o dragoste fata de stabuni.

O persoana draga mie, mi-a spus ca eliberarea vine atunci cand nu mai ai ce sa elimini din viata ta. Pentru a te putea bucura de bogatie mai intai ar fi bine sa avem loc liber pentru aceasta, sa facem curat inainte de a aduce ceva nou.

Aceasta credinta este intarita si de un citat din Micul Print “perfection is not when there is no more to add, but no more to take away”.

Si cum nimic nu este ireversibil, ne putem transforma in oameni constienti, putem sa descoperim adevarata natura actionand de acum, asa cum ne dicteaza intuitia, inima si lasand credintele dobanditele din trecut, trecutului. Ramanem recunoscatori pentru ajutorul lor, dar acum suntem suficient de puternici sa le creem pe ale noastre.



Si ca sa fie mai usor de inteles cred ca un exemplu ar fi necesar.

In afaceri putem sa incepem prin a trece de la a muncii mult in a muncii productiv.

O sa observam cum si lumea din jurul nostru se va schimba, si ceea ce oferim se va intoarce catre noi.

De cate ori, doar prin simplu fapt ca ai ascultat sincer pe cineva ai primit in schimb aceeasi atentie de care aveai nevoie? Daca un client a fost ajutat, la randul lui a avut placerea sa arate recunostina, daca mintea si atentia ta a fost acolo si lucrurile s-au miscat asa cum iti doreai?

O echipa care se sudeaza prin comunicare asertiva, este motivata sa gandeasca permanent cum poate sa imbunatateasca procesele, va transmite inapoi recunostinta si va da putere unui manager. 

Sa nu uitam ca si adultii, precum copii invata din experiente, nu din ceea ce li se spune, de aceea in afaceri este important cadrul pe care il creezi, cum alternezi momentele de presiune cu liniste si bucurie, cum actionezi in momente dificile sau de succes, toate aceste decizii sunt valoroase si aduc un plus valoare daca le facem constient si nu reactiv.

Nu putem schimba ceea ce nu este al nostru dar putem sa ne continem prin actiuni constiente si sa ne creem propiul nostru drum, de care sa ne bucuram.

Voi sunteti liberi?

Credeti ca libertatea tine de voi?

Eu cred in puterea mea si in puterea noastra, care vine din libertate, din iubire.

Sa va iubiti!

Mihaela Ivancencu