studiu cursuri calificare

Cursuri de calificare si dezvoltare profesionala. Esentiale pentru evolutia in cariera

Cariera

studiu cursuri calificare

Pentru a veni in sprijinul celor care cauta cursuri de formare profesionala sau cursuri de dezvoltare personala, dar si in sprijinul companiilor de cursuri si training, interesate de optimizarea activitatii lor, portalul Catalog-Cursuri.ro a realizat un chestionar privind impactul pe care cursurile de perfectionare il au asupra celor care le urmeaza. Prin intermediul intrebarilor adresate si-au propus sa identifice atat perceptia cursantilor asupra importantei pe care cursurile de specializare ar trebui sa o ocupe in viata profesionala, cat si tendintele actuale in ceea ce priveste comportamentul de consum in acest domeniu.

Rezultatele obtinute au menirea de a le oferi firmelor de training si trainerilor o viziune de ansamblu asupra asteptarilor pe care cursantii le au in urma absolvirii unui modul de specializare, precum si o perspectiva asupra modului in care isi pot promova eficient activitatea.

Descarca curs PDF – Comunicare Eficienta

Studiul a fost realizat in mediul online, prin intermediul platformelor dedicate chestionarelor si a cuprins 10 intrebari, ale caror raspunsuri sunt unice si complete, dar pot include mai multe optiuni de raspuns. Chestionarul a totalizat 206 respondenti, apartinand unor categorii de varsta diferite: 30,58% cu varsta cuprinsa intre 30 si 40, 24,76% cu varsta intre 40-50 de ani, 11,65% cu varsta de peste 50 de ani. Dintre acestia, 50% au studii universitare, 42,23% au studii postuniversitare, in timp ce 14,08% au absolvit doar liceul.

Pentru o intelegere detaliata a rezultatelor vom evidentia concret raspunsurile participantilor.

•    Pentru a se decide asupra unei firme de training sau de cursuri, peste 58% dintre respondenti cauta informatii pe portalurile de cursuri, peste 53% sunt influentati de recomandarile prietenilor, in timp ce 52% cauta informatii pe Google.

•    De asemenea, in alegerea unui curs un rol important il joaca acreditatarea si recunoasterea diplomei de catre ministerul educatiei si muncii – drept dovada, aproape 73% dintre respondenti au invocat acest criteriu drept esential pentru luarea unei decizii. In aceeasi ordine de idei, pentru aproape 57% conteaza pretul, pentru  43% conteaza programul flexibil dupa care se desfasoara trainingurile, in timp ce partea practica pe care o asigura trainerul este cel mai putin apreciata.

•    Aproape 92% dintre persoanele care au raspuns la intrebari au urmat macar o data un curs de calificare sau unul de perfectionare.

•    Peste 71% dintre respondenti considera ca trainingurile si cursurile de specializare sunt importante pentru dezvoltarea carierei, aproape 35% recunosc necesitatea efectuarii unor astfel de programe, insa in anumite situatii, in timp ce mai putin de 2% dintre respondenti nu vad utilitatea acestor cursuri.

•    In ceea ce priveste plata cursurilor de perfectionare, rezultatele chestionarului arata ca peste 70% dintre cei care au urmat astfel de cursuri nu au fost sustinuti de angajatori in acest demers, ci au platit singuri modulele de formare.

•    In urma efectuarii unui curs, aproape 84% dintre cei care au raspuns la chestionar au afirmat ca au observat o imbunatatire a performantelor profesionale, in timp ce aproape 13% nu au resimtit un efect pozitiv al cursurilor de perfectionare asupra evolutiei carierei.

Asadar, persoanele active profesional acorda o importanta majora cursurilor de perfectionare, deoarece considera ca acestea au un impact vizibil asupra evolutiei carierei. De asemenea, alegerea unui curs de formare profesionala reprezinta un proces complex, iar cei care opteaza pentru un astfel de modul de pregatire aleg sursele avizate pentru a cauta informatii despre cursurile care ii intereseaza.

Interesant este si faptul ca 70% dintre romani isi platesc singuri cursurile pentru dezvoltare profesionala, ceea ce subliniaza potentialul enorm pe care il are piata de cursuri si traininguri in sistem corporate.

Gandeste Pozitiv!

Cursuri pentru femei , cursuri online