Decoratiuni interioare 2022: cele mai inspirate tendinte ale sezonului

Idei

Culori vibrante, materiale reciclate, tapet cu modele abstracte, piese vintage și multă (dar multă) verdeață. Decorarea interioară devine mai distractivă ca niciodată.

Aspectul casei in care locuiesti iti influenteaza starea de bine si chiar sanatatea mentala si emotioanal. Cum depresia este atat de larg raspandita pentru ca ne deconectam de natura, una din tendintele acestui an este sa aducem natura acasa.

Si pentru ca exista si terapie prin culori, a venit si moda mobilierului metalic pictat in culori pastelare, relaxante, placute si utile.

Iată care sunt tendintele in decoratiuni interioare pentru anul 2022.

Biofilia

Tendința preferată a echipei lui Manuel Delgado, designer de interior la IKEA: „Odată cu venirea pandemiei, a devenit mai evidentă nevoia de a te reconecta cu natura din propria casă. În ceea ce privește designul, biofilia este acea tendință care are ca punct de plecare beneficiile pe care le aduce legătura și interacțiunea ființei umane cu mediile naturale. Aceasta se transferă arhitecturii și designului interior prin forme, materiale, proeminența plantelor și gestionarea culorilor neutre, a tonurilor pământii și a accentelor de verde, care împreună, configurează spații axate pe sănătate și wellness.

Biofilia se caracterizează prin aducerea de elemente ale lumii naturale în spațiile construite; apa, vegetatia, utilizarea luminii naturale si utilizarea materialelor naturale precum piatra, lemnul si fibrele naturale atat in finisaje arhitecturale cat si in obiecte si mobilier. În plus, are o puternică componentă sustenabilă, nu numai datorită materialelor principale, ci și datorită prezenței elementelor artizanale, lucrate manual, care salvează tradițiile și le sporesc valoarea în contextul actual al designului modern.” Deci adu cat mai multe plante de apartament pentru o casa cat mai prietenoasa.

Mobilier metalic colorat

Tendința preferată a ilustratoarei María Bueno : „Când mi-am schimbat casa și studioul, m-am umplut de un gol trist când am văzut că opțiunile de decor în majoritatea magazinelor erau mobilierul cu culori neutre . A trebuit să mă întorc la imaginile pe care le păstrasem pentru referință și să mă uit bine la elementele care din neatenție îmi captaseră atenția și tocmai atunci mi-am dat seama că toate au ceva în comun: erau mobilier metalic! Cu culori vibrante! Ele pot fi găsite sub forma unui dulap, un raft… un număr nesfârșit de opțiuni colorate.

Este ceea ce noi am numit mereu stil industrial, dar de data aceasta, departe de culorile gri sau maro ruginit, sunt peste tot pe Instagram într-o varietate de culori pastelate. Și încă o dată, danezii iau premiul la acest tip de decor. Dacă ai deja o piesă de mobilier în stil industrial, este ușor să o pictezi singur, iar dacă nu o ai, este momentul perfect să iei una dintre acestea!

Sunt foarte versatile, este ușor să schimbi camera și să îi dai o nouă utilizare sau să schimbi culoarea când ești obosit. O minune pentru iubitorii de culori și decor îndrăzneț. De la amenajare baie pana la dormitor, totul poate fi colorat.

Cum ti se pare aceste idei? Le vezi implementate in casa ta?

Te-ar putea interesa sa citesti si Idei pentru un cadou de casa noua!