Activitati distractive de facut cu copii

Idei

Iti doresti sa petreci mai mult timp cu copii tai, dar nu stii ce activitati sa faceti? In acest articol iti prezentam cateva idei de petrecere a timpului liber alaturi de copii tai, astfel incat sa va si distrati dar si sa descoperiti si sa invatati diverse lucruri. Sunt activitati copii 4 ani pana la adolescenti.

Activitati distractive de facut cu copii

Vizita unui muzeu sau a unor monumente importante

Muzeele pot fi o idee grozavă de vizitat cu copiii in weekend. Sunt o sursă excelentă de învățare culturală și științifică pentru copiii dvs. De exemplu, băieților și fetelor tind să le placă muzeele de științe naturale să învețe despre animale care nu mai există, cum ar fi dinozauri, muzee interactive sau muzee spațiale. Multe dintre aceste centre organizează si diverse activități pentru copii. Informați-vă și îndrumați-va copii spre ceea ce le place cel mai mult. Există și muzee care pot fi vizitate virtual.

Fă un tur turistic al orașului tău

Ce moment mai bun pentru a-ți descoperi orașul decât alături de copii? Toamna este o perioadă a anului în care va fi puțină lume și va fi mai ușor să vizitezi orașul ca turist. De exemplu, te poți plimba cu un autobuz sau sa faceți excursii pe jos cu ghizi locali. Cu siguranță descoperi secrete ale orașului tău pe care nu le știai.

Pregătește rețete de toamna

Toamna este de asemenea important sa urmezi o alimentație sănătoasă iar prepararea rețetelor sănătoase si proaspete este o alta activitate foarte recomandata. Le poți propune copiilor să pregătească un suc proaspăt de fructe sau sa pună murături.

Picnic la tara sau pădure

Să te bucuri de o zi la țară poate fi și o idee excelentă de făcut cu copii. Puteți pregăti un picnic sănătos și proaspăt pentru a merge la pădure , sau le puteți propune o activitate care să îi ajute să conștientizeze necesitatea de a avea grijă de mediu, precum curățarea unei zone de pădure sau câmp. (vezi si idei de activități copii 5 ani).

Plimbare cu bicicleta

Mersul cu bicicleta este una dintre activitățile de care copii se bucură cel mai mult încă de la o vârstă fragedă. Toamna  este un moment ideal pentru a face plimbări cu bicicleta în mediul rural, într-un parc sau într-un alt loc liniștit. Poate fi, de asemenea, ocazia perfectă de a-ți învăța copii să meargă pe bicicletă. Este o activitate care oferă numeroase beneficii celor mici, precum îmbunătățirea condiției fizice, întărirea legăturilor cu părinții, bucuria de natură sau învățarea regulilor de drum și, în plus, promovarea respectului față de mediu.

Drumeții

Găsirea unui traseu prin mediul rural pentru a face drumeții nu este doar o modalitate de a te bucura de natură, ci și de a-ți face copii conștienți de necesitatea de a avea grijă de mediu și de resursele naturale. Cu drumeții poți descoperi munți, lacuri, cascade, copaci și animale. Căutați un traseu adaptat vârstei copiilor dvs. și amintiți-vă să le pregătiți corespunzător cu îmbrăcăminte confortabilă și proaspătă, încălțăminte potrivită terenului, pălării, apă și mâncare.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum sa citesti rapid o carte!