Te plângi de un păr gras? Spune STOP acum

Idei

Părul gras este o problemă deranjantă. La început, îți simți părul curat și fin, de  parcă tocmai ar fi fost uscat. În următoarea secundă, părul tău se simte moale și murdar, ba chiar puțin electrizat. Este o afecțiune dificilă, care poate face părul greu de coafat și inconfortabil la atingere. Din fericire, oricât de predispus este părul tău la grăsime, nu trebuie să rămână așa.

Afla de la profesioniștii din lumea hairstyling-ului despre greșelile de îngrijire, coafare și întreținere care cauzează părul gras, despre tehnicile pe care le puteți folosi pentru a-l evita dar si tratamentele recomandate pentru orice tip de par.

Șamponarea prea frecventă

Spălarea la intervale prea scurte poate face ca părul să devină gras. Să-ți șamponezi părul prea des, de asemenea, îți poate deteriora părul. Este necesar să știți că prea mult șampon îl poate face uscat și fragil, iar scalpul va produce mai mult ulei decât de obicei, ceea ce poate provoca ruperi și deteriorari suplimentare. Cum asa? Spălarea excesivă a părului va îndepărta uleiurile naturale, stimulând glandele sebacee de la suprafață, determinând părul să producă mai mult ulei, mai repede decât de obicei. Evitați șampoanele dure și lăsați un timp mai mare între spălări. 

Sulfați

Sulfații erau utilizați în mod obișnuit în produsele de îngrijire a părului. Dar, pe măsură ce au devenit disponibile mai multe dovezi științifice, s-a pus la îndoială eficacitatea acestor ingrediente. Unii susțin că sulfații au cauzat părul uscat, casant și încrețit. Să nu uităm că acești agenți de curățare sunt puternici, prezenți și în multe produse de curățare industrială. Dacă vrei să scapi de sulfații din păr, trebuie să folosești șampon fără sulfați.

Emolienți

Emolienții sunt utilizați în mod obișnuit pentru a preveni părul gras, dar pot provoca și iritații ale pielii. Aceste produse pot conține conservanți și parfumuri, care pot provoca uscăciune și mâncărime. De asemenea, pot înfunda foliculii de păr. Utilizarea regulată a emolienților trebuie făcută cu prudență, deoarece unele pot provoca reacții alergice și pot interacționa cu anumite medicamente. Pentru rezultate optime, ar trebui să utilizați un emolient pe pielea umedă. Daca sunteti in cautarea unui tratament pentru par va recomandam sa utilizati produsele din gama olaplex (le poti gasi aici), acestea fiind printre cele mai folosite atat in saloane cat si acasa.

Apa fierbinte

Dacă vă spălați părul prea des, puteți încerca să utilizați un șampon uscat o dată la două zile. Apa fierbinte îți îndepărtează părul de uleiul său natural, usucă scalpul, producand mâncărime și  mătreață. În plus, slăbește rădăcinile părului, făcându-l sensibil, fragil, predispus la rupere și poros. 

Perne murdare

Uleiul din păr și scalp poate fi ușor transferat pe fața de pernă, în timp ce dormi. Producția acestor uleiuri variază de la persoană la persoană, dar poate fi o problemă dacă nu este îndepărtat corespunzător. Uleiul din fața de pernă poate face ca părul să devină gras și să atragă praful și murdăria. Este important să vă spălați regulat fața de pernă și chiar perna pentru a preveni acest lucru. 

Nu în ultimul rând, comandă șampoane, măști, spray-uri și chiar loțiuni tonice profesionale pentru a elimina problemele cauzate de părul gras! Este singura cale spre o rutină optimă de îngrijire a părului.