Cum sa scapi de durerea de spate fără medicamente

Sanatate

Durerea de spate este foarte frecventă in zilele noastre, dar există un consens în comunitatea medicală că cel mai bine este să evitați recurgerea la medicamente pentru a o trata. Asta, desigur, cu condiția ca un specialist să nu va recomande altfel.

Este întotdeauna important să excludeți cauzele specifice, cum ar fi cancerul, infecțiile și fracturile, așa că mai bine consultați un profesionist dacă sunteți îngrijorați. Dar dincolo de a fi comună – Organizația Mondială a Sănătății estimează că una din zece persoane suferă de aceasta durere – și pare oarecum minoră, este de fapt una dintre principalele cauze care împiedică pe cineva să lucreze sau sa facă activități plăcute. Indiferent ca sunt afecțiuni mai grave ca spondiloza cervicala, lombosciatica sau altele, trebuie sa știți ca exista remedii care va ameliorează sau chiar înlătura aceste durei de spate.

Cum sa scapi de durerea de spate fără medicamente

Rămâi activ

 Specialiștii spun că este unul dintre pașii cruciali pentru o recuperare rapidă. Odihna pentru perioade prelungite este probabil să înrăutățească durerea. Sunt sugerate exerciții și stretching. Simplul fapt de a merge pe jos, sau înot, poate fi de ajutor și yoga sau pilates. Yoga vă poate ajuta să întindeți și să întăriți mușchii și să va îmbunătățiți postura. Dar este necesar să se țină cont de faptul că cei care au probleme cu spatele trebuie să solicite o evaluare si recomandare medicala atunci când fac mișcare. Pilates este una dintre cele mai bune metode de a face exerciții fizice fără a vă pune în pericol mușchii spatelui. Yoga vă poate ajuta să întindeți și să întăriți mușchii și să vă îmbunătățiți postura, deși poate fi necesar să modificați unele posturi dacă observați agravarea simptomelor.

Consulta un specialist

Fizioterapia este piatra de temelie a tratamentului durerilor de spate. Pot fi utilizate o varietate de tratamente termice, ultrasunete, stimulare electrică și tehnici de eliberare a mușchilor. Acupunctura și masajul pot fi, de asemenea, folosite pentru a calma durerea. Este întotdeauna recomandat ca medicul dumneavoastră să fie cel care să aprobe aceste tratamente suplimentare odată ce durerea nu dispare după câteva săptămâni și că sunteți conștient de beneficiile și riscurile la care va expuneti. Terapiile manuale efectuate de kinetoterapeuți, chiropracticieni sau osteopati pot fi si ele foarte utile.

Tratamente paralele

Lucruri mici pe care le poți face cu ușurință acasă te pot ajuta, alături de celelalte sfaturi, să faci durerea mai suportabilă până când, în timp, ajunge să dispară. Printre acestea, specialiștii sugerează să dormi pe o parte cu o pernă între picioare, deoarece poate ajuta la reducerea presiunii asupra spatelui. Tipul de saltea și modul în care te asezi pe pat este foarte important. Iar dacă dormi pe spate, pune două sau chiar trei perne sub genunchi. Aplicarea căldurii sau a frigului în zona afectată funcționează și pentru a calma durerea. „Căldura ar trebui folosită pentru a trata durerile de spate care durează mai mult de 48 de ore”, conform Colegiului American de Reumatologie (ACR).

Pentru a preveni durerile de spate ar trebui:

  • Exercițiile regulate, cu impact redus, care nu vă încordează spatele, cum ar fi mersul pe jos și înotul.
  • Construiți forța musculară și flexibilitatea cu exerciții abdominale, exerciții pentru spate și prin întinderi.
  • Menține-ți o greutate sănătoasă, deoarece supraponderabilitatea îți pune presiune pe mușchii spatelui.
  •  Evitați să stați prea mult timp pe scaun și acordați atenție posturii când utilizați computerul și vă uitați la televizor.
  • Aveți grijă când ridicați lucruri grele.
  • Asigurați-vă că salteaua de pat vă susține corespunzător.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Remedii naturale pentru albirea dintilor!