autodisciplina pt dezvoltare personala

Cum sa devii disciplinat. Ce este autodisciplina

Dezvoltare Personala

Ce este autodisciplina?

Autodisciplina este abilitatea de a te face sa actionezi indiferent de starea ta emotionala.

Ideea principala a autodisciplinei e ca atunci cand iei o decizie constienta, este garantat ca o vei duce la bun sfarsit.

Autodisciplina este una dintre multele unelte de dezvoltare personala care sunt disponibile pentru tine. Nu este un leac universal, insa problemele pe care poate sa le rezolve sunt importante. Autodisciplina iti poate da puterea sa treci peste orice dependenta sau sa pierzi din greutatea corporale. Poate elimina lenea, dezordinea si ignoranta. Bazandu-ne pe diversitatea problemelor pe care le poate rezolva, putem afirma ca autodisciplina nu are egal.

Cei cinci piloni pe care se bazeaza autodisciplina sunt: acceptarea, vointa, munca, harnicia si perseverenta. Vom face cate un articol special dedicat fiecarei etape care duc la autodisciplina.Cum sa devii disciplinat?

Ai putea sa privesti lucrurile astfel: disciplina este ca un muschi, pe care cu cat il lucrezi mai mult, cu atat e mai puternic. Toata lumea are o putere musculara diferita, la fel cum toti avem nivele diferite ale autodisciplinei.

Asa cum iti trebuie muschi sa faci muschi, iti trebuie disciplina sa construiesti autodisciplina. Cea mai simpla metoda de a construi autodisciplina este sa accepti provocari pe care le poti indeplini cu succes, dar care sunt aproape de limita ta. Asta nu inseamna sa stai numai in zona ta de confort, dupa cum nu inseamna nici sa incerci ceva si sa esuezi zilnic. Trebuie sa incepi cu provocari care sunt in abilitatea ta, si sa ridici mereu cate putin stacheta. Antrenamentul progresiv inseamna ca odata ce reusesti, maresti provocarea.

Este o greseala sa incerci sa te impingi prea departe si prea tare atunci cand iti construiesti autodisciplina. Daca incerci sa iti schimbi viata peste noapte impunandu-ti o duzina de obiective pe care sa le urmezi incepand cu a doua zi, este aproape sigur ca o sa esuezi. Trebuie sa incepi de unde poti, si iti poti folosi putina disciplina pe care o ai sa construiesti mai multa. Cu cat devii mai disciplinat, cu atat viata devine mai usoara.

Este important sa nu te compari cu alti oameni. Nu te va ajuta, pentru ca vei gasi doar ceea ce te astepti sa gasesti. Daca tu crezi ca esti slab, ceilalti nu pot parea decat puternici. La fel e si reversul, si nu are niciun rost sa faci asta. Uita-te doar la unde esti acum, si incearca sa faci cat mai bine in viitor.