6 situatii in care iti va prinde bine sa cunosti limba engleza

Dezvoltare Personala

Engleza este limba cu cea mai mare circulatie internationala, fiind vorbita de peste un miliard de locuitori din intreaga lume, iar in 53 de state este folosita ca limba oficiala. Totodata, engleza este limba oficiala a Organizatiei Natiunilor Unite si cea mai vorbita limba in Uniunea Europeana, avand un bagaj lingvistic de peste o jumatate de milion de cuvinte. In aceste conditii, cunoasterea limbii engleze, cel putin la nivel mediu, se poate dovedi foarte utila in anumite situatii, dupa cum vom arata in cele ce urmeaza.Te ajuta in alegerea unei viitoare cariere

In multe domenii de activitate, cunoasterea limbii engleze este absolut necesara. Este suficient sa amintim aici doar domeniul IT, spre care se orienteaza tot mai multi tineri. De asemenea, e de la sine inteles ca o cariera in mediul diplomatic, al relatiilor internationale sau orice alt domeniu care presupune interactiunea cu parteneri straini nu poate fi urmata fara a sti limba engleza.

„Da bine” in CV

Daca esti in cautarea unui job (iata, un alt cuvant imprumutat din limba engleza), vei avea sanse mai mari de angajare daca vei specifica in CV ca vorbesti aceasta limba. Bineinteles, nu e de ajuns doar sa specifici in CV, ci sa si demonstrezi acest lucru, pentru ca angajatorul te va testa in aceasta privinta. Citeste Cum sa combati neregulile din CV

Vei fi mai putin stresat cand vei calatori peste hotare

Engleza este principalul mijloc de comunicate intre doi oameni care au limbi materne diferite. Astfel, atunci cand pleci in vacanta in strainatate, vei gasi usor un vorbitor de engleza care sa iti poata da informatiile de care ai nevoie daca te-ai ratacit sau cand cauti un obiectiv de vizitat.

Vei intelege mai usor replicile din filme

E drept ca filmele au subtitrare, insa anumite expresii si cuvinte nu pot fi traduse cu fidelitate in romana, pentru a exprima exact sensul pe care il au in limba engleza. Intelegand exact ce a vrut sa spuna personajul, vei avea astfel o alta perceptie asupra filmului.

Jocurile pe calculator si playstation nu vor mai avea niciun secret

Esti pasionat de jocuri pe calculator sau playstation, dar te simti oarecum frustrat ca nu intelegi replicile personajelor si obiectivele misiunilor din joc? Invatarea limbii engleze te va ajuta mult si in acest sens. Te vei descurca mai bine si in online, unde vei putea sa comunici mai eficient cu ceilalti jucatori.

Vei avea acces la congrese si conferinte internationale

Daca vrei sa progresezi in cariera, limba engleza te va ajuta mult in acest sens. Compania ar fi dispusa sa iti suporte costurile participarii la traininguri, congrese si alte evenimente internationale, insa pentru a ajunge acolo, trebuie sa intelegi si ce se va discuta.

In ciuda bagajului lingvistic foarte bogat, limba engleza nu este deloc greu de invatat, asta si pentru ca este folosita pe scara larga. Cuvintele de baza ti le vei insusi fara niciun ajutor, pentru ca le auzi zi de zi, iar pentru a-ti imbogati vocabularul,  poti sa apelezi la dictionarele engleza-romana de la editura Niculescu.

Pe niculescu.ro vei gasi atat dictionare pentru cei care sunt la inceput cu invatarea limbii engleze, cat si pentru cei care vor sa-si diversifice cunostintele cu temeni specifici anumitor domenii, precum afaceri, economie sau juridic. 

Pe masura ce vei invata, vei avea surpriza sa constati ca deja foloseai, fara sa stii, o serie de cuvinte provenite din engleza, care au fost asimilate in limba romana. Astfel, temeni precum mouse, stick, job, workshop, meeting, business sunt imprumutati din limba engleza si folositi in mod uzual, atat in romana, cat si in alte limbi.

O invatare aprofundata a limbii engleze are nevoie de sprijinul unor specialisti, iar pentru acest lucru, poti urma cursuri disponibile atat pentru incepatori, cat si pentru cei aflati la un nivel intermediar sau chiar avansat.  

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 10 carti de autori romani lansate in 2019!