acceptarea si autodisciplina

Acceptarea si rolul ei in autodisciplina

Dezvoltare Personala

acceptarea si autodisciplina

Am discutat despre ce este autodisciplina si cum ea te ajuta sa obtii ceea ce iti doresti, sa faci schimbari in viata ta pentru dezvoltare continua. Cei cinci piloni pe care se bazeaza autodisciplina sunt: acceptarea, vointa, munca, harnicia si perseverenta.

Acceptarea inseamna ca percepi realitatea corect si sa admiti in mod constient ceea ce percepi. Poate suna simplu si evident, dar in practica este destul de dificil. Daca treci prin dificultati intr-o anumita parte a vietii tale, sansele sunt ca la radacina problemelor sa stea neputinta ta de a accepta realitatea asa cum este.

De ce este acceptarea la baza autodisciplinei? Cea mai comuna greseala pe care o fac oamenii cu privire la autodisciplina este faptul ca nu reusesc sa perceapa si sa-si accepte situatia curenta. Daca nu recunosti si admiti unde esti in termeni de autodisciplina, nu ai cum sa te imbunatatesti in aceasta zona. De aceea, trebuie sa te gandesti cu seriozitate la ce nivel esti acum. Cat este de puternica autodisciplina ta, care provocari sunt usoare pentru tine, si care sunt imposibile.



Exista diferite zone ale autodisciplinei: somnul disciplinat, dieta, obiceiurile la munca, comunicarea disciplinata, iar fiecare zona se dezvolta in mod diferit. Ar trebui sa identifici care zona este cea mai slaba pentru tine si sa incepi de acolo, cu exercitii usoare care progreseaza gradual.

De exemplu, daca abia te dai jos din pat la 10, ai putea sa te trezesti la 5 in fiecare dimineata? Probabil ca nu. Dar te-ai putea trezi la 9:45, si cand devine mai usor, la 9:30, apoi 9:15, pana ajungi la ora dorita de tine.

Fara acceptare fie ramai in ignoranta, cand nici macar nu te gandesti la cat esti de disciplinat, fie in negare, cand traiesti cu o vedere falsa asupra realitatii, si esti prea pesimist sau prea optimist in privinta capabilitatilor tale. De aceea este foarte important sa lucrezi la autodisciplina ta, si chiar daca nu va fi usor, va merita efortul. Primul pas este sa accepti unde esti chiar acum si sa constientizezi la ce ai de lucrat, fie ca te flateaza gandul sau nu.

Rucunoaste si accepta, apoi actioneaza. Asta e valabil la orice ai face in viata. Cu pasi mici vei ajunge sa obtii tot ce iti doresti de la tine si de la viata.

Daca ti-a placut articolul, aboneaza-te  la newsletter si da mai departe aceste informatii

[mc4wp_form id=”3273″]