Antreneaza-ti mintea invatand ceva nou si util

Dezvoltare Personala

Probabil stii deja ca cea mai buna modalitate de a-ti pastra sanatatea mentala si emotionala este invatarea continua. Putem incetini procesul de imbatranire prematura prin a fi implicati in activitati ce ne produc placere dar care ne si stimuleaza intelectual.

In ultimii ani neurostiinta a aratat ca avem un creier “plastic” adica suntem capabili sa invatam pe toate durata vietii, sa creem noi circuite neuronale si sa ne dezvoltam abilitati adaptate vremurilor in care traim.

Asadar, chiar daca ai 60 de ani si crezi ca nu poti sa scrii o carte la calculator, afla ca o poti face si ai chiar beneficii extinse. Poate ca esti mult mai tanar dar nu ai mai invatat ceva specific inca de cand ai terminat facultatea …in acest caz si tu ai doar de castigat daca faci un curs de dezvoltare personala sau profesionala.Noi iti recomandam trei activitati pe care le poti face pentru a-ti antrena mintea dar si pentru a-ti creste sansele sa te bucuri mai mult de viata si poate chiar sa castigi mai multi bani.  

Invata sa conduci masina, sau motocicleta sau chiar o barca cu motor daca ai deja permis auto. Atunci cand inveti sa conduci un automobil iti folosesti si iti antrenezi foarte multe abilitati. Atentia, coordonarea mana- picior, rambarea, gestionarea emotiilor… sunt toate solicitate si antrenate. Simplul fapt de a conduce un vehicul in siguranta poate sa iti consolideze si stima de sine.

In plus ai de inteles si memorat legislatia pentru a sti care sunt regulile, sa cunosti cum se citeste un talon auto si cum poti contesta o amenda daca o primesti din neatentie.  Daca ai un permis auto poti chiar sa obtii mai multi bani prin schimbarea job-ului cu unul mai flexibil ca de exemplu sa fii agent de vanzari.

Invata o limba straina noua. Poate ca deja cunosti bine limba engleza dar asta nu iti ofera un avantaj daca vrei sa iti schimbi job-ul sau sa iti mentii mintea antrenata. Poti alege sa studiezi spanioala sau germana sau daca vrei o provocare si mai mare, poti alege japoneza sau chineza. Sa cunosti o astfel de limba poate fi palpitant si motivant chiar sa iti faci vacantele in tarile unde se vorbeste limba. Citeste aici cum sa inveti mai usor o limba straina.  Invata sa investesti la bursa de valori. Daca suna extravagant si dificil afla ca nu este chiar asa! Sa incepi sa studiezi economie, sa analizezi profitabilitatea unei companii si platforma de tranzactionare la bursa te ajuta din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte intelegi mai bine ciclurile economice si tendintele macro-economice si pe de alta parte faci din educatia financiara un stil de viata. Aceste comportamente iti vor aduce mai multi bani si chiar iti poti crea un venit bun pentru perioada pensiei.  Citeste aici mai multe despre investitiile la bursa.

Orice alegi sa inveti constant te ajuta sa reduci stresul, sa iti antrenezi creierul si sa te mentii in forma. Viitorul este intr-o continua schimbare iar ritmul este mai accelerat ca niciodata. Abilitatea de a invata este extrem de importanta si te incurajam sa o antrenezi zi de zi.