ce sa faci cand iti urasti job-ul

Ce sa faci daca iti urasti jobul

Cariera

ce sa faci cand iti urasti job-ul

Daca simti ca iti urasti jobul, ar fi bine sa stii ca nu esti singura persoana. Multe sunt persoanele care se gandesc cu groaza la inca o zi de munca, insa nu poti sa te plangi la nesfarsit la toata lumea care vrea sa te asculte si sa nu faci o schimbare.

 
Gandeste Pozitiv si cauta solutii pentru a schimba situatia in care te afli. Noi iti spunem ce poti face daca iti urasti jobul.

 
1. Gandeste inainte sa-ti dai demisia. Cateodata, mai ales intr-o zi cu adevarat proasta, poti sa fii tentat sa renunti pur si simplu, eventual si cu cateva cuvinte alese pentru seful tau. Noi te sfatuim sa nu faci asta, mai ales daca nu ai primit deja un alt job.
Citeste si Ce sa nu faci cand parasesti un loc de munca!

Renunta totusi fara probleme daca ai economii adunate pentru urmatoarele 6-12 luni, daca salariul partenerului tau este suficient pentru amandoi pentru urmatoarele 6-12 luni, sau daca esti intr-un mediu abuziv fizic si emotional.

Daca nu te incadrezi in aceste categorii, incearca sa iti reimprospatezi perspectiva asupra locului tau de munca pentru a putea privi partea pozitiva a lucrurilor pana iti gasesti un nou job. Concentreaza-te pe lucrurile pe care le poti controla, ca de exemplu proiectul la care lucrezi care va arata bine in CV-ul tau si te va ajuta sa-ti obtii jobul dorit. Intotdeauna poti gasi si elemente pozivite. Si nu uita ca nu faptele in sine te afecteaza, ci atitudinea ta in fata lor!

 

2. Mergi la sursa problemelor. De multe ori, atunci cand nu iti plac colegii sau programul de munca, frustrarile tale pot veni de la tine, de la conversatiile pe care le eviti.

Stii vorba “Cere si ti se va da” – cateodata ne plangem despre joburile noastre, dar nu facem nimic ca sa sa schimbam ceea ce nu ne place. Iar cea mai buna modalitate de a schimba situatia in care te afli este sa ai conversatii cu oamenii care te pot ajuta sa obtii ceea ce iti doresti. Inainte sa faci pasul final si sa renunti, da-ti seama ca nu ai nimic de pierdut si indrazneste sa inviti la o discutie persoanele care te-ar putea ajuta.

 

3. Intreaba-te daca nu cumva urmezi o cariera pe care nu o vrei. Daca ceea ce urasti la jobul tau sunt responsabilitatile si sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti, s-ar putea sa fie nevoie de o schimbare de cariera.

Daca iti urasti jobul, analizeaza in primul rand care sunt motivele pentru care simti asta. Vezi daca problemele pot fi rezolvate si cum, iar daca nu, incearca sa gasesti noi oportunitati pentru tine.
Citeste si Cum sa supravietuiesti si sa prosperi dupa schimbarea carierei!

Succes!