cariera de succes

5 stegulete rosii in cariera. Cum sa combati neregulile din CV

Cariera

cariera de succes

Atunci cand angajatorii vizualizeaza aplicatiile, este posibil sa petreaca ceva timp pe vizualizarea CV-ului tau inainte de a trece la urmatorul candidat. Daca vor vedea din prima “stegulete rosii” , cel mai probabil vor arunca CV-ul si vor trece la urmatorul candidat – deci este important sa te asiguri ca nu sunt lucruri in CV care nu te avantajeaza.

Iata 5 dintre cele mai comune “nereguli” dintr-un CV si cum poti  sa le combateti pentru a-ti continua cariera cu succes:

1.Ai lacune inexplicabile intre locurile de munca

De ce este o problema: Cand angajatorii vor vedea perioade de somaj (si in decursul mai multor luni) se vor intreba ce ai facut in acea perioada.Ai plecat de la locul anterior de munca in relatii proaste, si daca da, de ce?Ai fost concediat?A fost un loc de munca pe care l-ai omis intentionat din CV, si daca da, ce ascunzi? Astfel de lacune in CV il vor face pe angajator sa iti puna multe intrebari.
Cum sa combati:Fii pregatit sa explici fiecare lacuna din CV si ce ai facut in momentul acela.Aveai grija de un memebru bolnav al familiei, ai calatorit sau ai facut voluntariat? Fi pregatit sa vorbesti despre asta!

2.Nu arati stabilitate la locul de munca

De ce este o problema: Daca CV-ul tau arata ca ai schimbat mai multe locuri de munca in ultimii 2 ani – va ridica un semnal de alarma in randul angajatorilor. Ei vor presupune ca nu vei petrece mult timp cu ei sau se vor intreba de ce nu iti doresti sa stai intr-un loc o perioada lunga de timp.
Cum sa combati: In primul rand, in cazul in care aceste locuri de munca scurte au fost concepute pentru a fi scurte de la inceput, ca o lucrare de stagiu, un loc de munca temporar sau o scurta colaborare, fii sigur ca asta indica CV-ul. Noteaza o explicatie langa locul de munca.Dar daca esti cu adevarat instabil la locul de munca, iar joburile se desfasurau pe o perioada lunga de timp, este o problema  greu de rezolvat. S-ar putea sa fie nevoie sa convingi angajatorii ca esti gata pentru stabilitate si doresti o companie care te poate angaja pe o perioada lunga de timp si ca meriti cu adevarat investitia pentru ca esti bun in ceea ce faci.

3.Ai fost concediat de la ultimul locul de munca

De ce este o problema: Angajatorii vor dori asigurari ca ce a dus la concediere in trecut nu se va repeta daca lucrezi cu ei.
Cum sa combati: Exerseaza un raspuns care explica pe scurt ce ai invatat din acea situatie si ce te face diferit acum. Exerseaza spunand cu voce tare pana vei elimina orice urma de indoiala, angajatorii voi fi atenti la cat de confortabil esti cu raspunsul si daca te-a scimbat experienta.

4.Nu ai prea multa experienta

De ce este o problema: In timp ce tu poti fi capabil sa te angajezi daca ti se ofera ocazia, angajatorii au o multime de candidati care au experienta in domeniu.Ca urmare nu sunt prea stimulati sa angajeze pe cineva fara experienta.
Cum sa combati: Acesta este cazul in care o scrisoare de intentie te poate ajuta.Aceasta scrisoare nu trebuie sa fie un rezumat al CV-ului, ci trebuie sa vorbesti de ce iti doresti cu adevarat acest loc de munca si de ce ai excela in domeniu. In plus, incearca o concretizare a CV-ului cu munca de voluntariat, sa stabilesti un isotric pentru angajatori.

5.Ai fost in somaj o perioada lunga de timp

De ce este o problema: Chiar si in aceasta economie,unii angajatori se uita la candidatii someri pe termen lung si se intreaba daca exista un motiv pentru care ceilalti angajatori nu l-au angajat. Din fericire, multi anagajatori inteleg ca poate dura mai mult timp pentru candidatii buni sa isi gaseasca un loc de munca in aceasta piata.
Cum sa combati: Asigura-te ca ii poti arata angajatorului ca ai petrecut timpul cu voluntariate, ti-ai dezvoltat abilitati noi sau ai facut lucruri utile pentru cariera. Practic, ai facut si altceva  decat privitul la TV si aplicarea la joburi. Angajatorii vor sa vada ca ai facut ceva pentru a tine pasul cu domeniul in tot acest timp.

Gandeste Pozitiv!