Cum să îți organizezi prima vacanță în Lisabona? 6 informații utile

Idei

Lisabona este una dintre cele mai încântătoare capitale europene, apreciată pentru stilul de viață vesel și energic și pentru străduțele pavate cu cărămizi roșii. Situată pe coasta Oceanului Atlantic, Lisabona oferă o varietate de experiențe turistice pe care le poți savura indiferent de buget sau preferințe. Dacă te hotărăști să-ti organizezi prima vacanță în Lisabona, acest articol Îți va fi util.

1. Argumente să organizezi vacanța în Lisabona

Lisabona este una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Europa. Capitala Portugaliei oferă o mulțime de obiective turistice de neuitat, de la Palatul Belem și Turnul lui Vasco da Gama, la monumentele baroce și castelele medievale. Orașul se bucură de un climat mediteranean plăcut și are cea mai mare densitate de localuri, restaurante și cluburi din Europa. 

Printre cele mai frecventate obiective turistice se numără Muzeul Colecțiilor Regele Carlos al III-lea, Mănăstirea Jeronimos și Biblioteca Națională. Toate aceste atracții istorice sunt adevărate bijuterii culturale, care îți pot captiva atenția timp de zile întregi. În plus, Lisabona oferă și muzee moderne precum MUDE (Museum of Design and Fashion). 

Lisabona are un mare număr de taverne și terase unde te poți bucura de specialități portugheze tradiționale și vinuri fine. Prețurile sunt considerate accesibile pentru o capitală europeană, de către majoritatea turiștilor. 

Nu in ultimul rînd, Lisabona oferă o multitudine de plaje minunate și locuri ideale pentru practicarea sporturilor nautice, ce pot fi explorate cu ușurință. Dacă vrei să te bucuri de soarele cald, aerul curat și plaja linistită, Lisabona e cea mai buna opțiune pentru tine. 
2. Opțiuni variate de transport către Lisabona

Există mai multe companii aeriene care oferă zboruri directe către Lisabona din marile orașe europene și internaționale. Un zbor București – Lisabona te va duce în aproximativ 3 ore la destinație. 

În cazul în care zborul direct nu te tentează, există și opțiuni de transport pe uscat: mașina personală, autocar, trenuri, vehicule private de transfer, în funcție de buget, orașul de plecare și numărul de persoane din grup.

3. Cea mai bună perioadă pentru a vizita Lisabona

Atunci când planifici prima vacanță în Lisabona, primăvara și toamna sunt considerate cele mai bune perioade pentru a călători. În plus, merită să iei în considerare evenimentele speciale sau festivităţile locale care au loc anual în oraș. De exemplu, Lisabona este cunoscută pentru festivalul cultural Estoril și Festivalul Internaţional de Film Documentar DocLisboa. 

Planificând corect vacanţa, poți experimenta la maximum tot ceea ce are de oferit acest oras captivant și unic!

4. Principalele obiective turistice din Lisabona pe care ar trebui să le vizitezi

Castelul Sfantului Gheorghe sau Palatul Pena sunt printre principalele obiective turistice din Lisabona. Castelul Pena are o arhitectură impresionantă, interiorul fiind decorat cu picturi colorate, iar grădina interioară conține numeroase plante și flori exotice. Un punct de atracție major pentru vizitatorii care se află la castel sunt Statuile Regilor.


Catedrala Se (Catedrala Sf. Maria Maggiore sau catedrala Santa Maria Maior de Lisboa) se află în centrul orașului și este cea mai veche clădire din capitala portugheză. Catedrala Se are o arhitectură unică, inspirată din stilurile gotic și baroc și adăpostește o colecție de armuri antice folosite de regii portughezi. 
Oceanarium-ul din Lisabona oferă vizitatorilor șansa de a vedea specii marine spectaculoase precum rechini, balene și delfini. Este considerat una dintre cele mai bune atracții turistice din întreaga Europă și este și un important centru de conservare a biodiversității marine. Oceanarium-ul oferă experiențe unice tuturor celor care vin să exploreze acvariile sale uriașe, care găzduiesc peste 10.000 de animale marine.

5. Cele mai populare plaje din Lisabona

Praia do Tamariz este una dintre cele mai populare plaje din Lisabona, cu nisip fin și ape cristaline. Pe lângă plajă, oaspeții pot să se bucure și de facilități precum terenuri de joacă pentru copii, amenajări sportive și baruri pe plajă. Praia do Tamariz este considerată locul ideal pentru familii și grupuri care doresc să se bucure de soare, surf și alte activități distractive.

Costa Caparica este o altă destinație populară în Lisabona, situată la sud de oraș. Această plajă lungă oferă nisip fin și apă calmă, fiind perfectă pentru cei care doresc să exploreze lumea sporturilor nautice precum kite-surfing sau windsurfing. De asemenea, sunt disponibile numeroase baruri și restaurante cu terase unde oaspeții se pot bucura de mese tradiționale delicioase și băuturi răcoritoare.

Praia da Aguda oferă apă limpede și nisip alb care te invită să te relaxezi și să admiri peisajul superb. Este un loc minunat pentru a petrece câteva ore sau chiar întreaga zi, fără prea multă aglomerație. Aici găsești tot ce ai nevoie pentru a petrece un sejur memorabil: magazine pentru cumpărături, restaurante exotice și chiar activități acvatice amuzante.6. Cele mai bune opțiuni de cazare

Cazarea în hoteluri de 3 și 4 stele este cea mai populară opțiune în Lisabona. Prețurile pot varia între limite destul de largi, de la 40 la 300 euro/noapte. Unele dintre cele mai populare hoteluri din Lisabona sunt Hotel Santa Justa, Pousada de Lisboa și Lisboa Carmo Hotel. Aceste hoteluri oferă facilități excelente și au un personal foarte amabil și serviabil. conform recenziilor online.

Alternativa este să închiriezi un apartament. Există mulți proprietari care oferă astfel de servicii și, de asemenea, poți găsi opțiuni pe site-urile de profil precum Airbnb. Prețurile pornesc de la 40-50 euro/noapte, depinzând de zonă, dimensiunea apartamentului etc.

Unele dintre cele mai ieftine opţiuni de cazare din Lisabona sunt hostelurile. Acestea oferă camere private sau dormitoare cu preţuri cuprinse între 10-30 euro/noapte. Unele dintre cele mai bune hosteluri din Lisabona sunt Goodnight Hostel, Travellers House si Lisbon Destination Hostel. Acestea oferă facilităţi moderne precum internet Wi-Fi gratuit, bucătarii comune și livinguri spatioase.

Lisabona este o destinație turistică interesantă pentru o gamă diversă de turiști. Fie că rezervi un sejur, sau călătorești pe cont propriu, orașul este plin de mistere care abia așteaptă să se lase descoperite.