Înapoi la birou în 2022: mai multă culoare în rochiile elegante

Idei

Perioada pandemică a fost caracterizată de work-from-home, când poate nu am acordat la fel de multă importanță stilului vestimentar, aflându-ne în confortul propriei locuinței. Însă, cum lucrurile au devenit mai sigure, majoritatea ne-am întors înapoi la birou în 2022.

Apare problema ținutelor office și probabil nu ai mai urmărit ultimele curente în fashion, dar te ajutăm noi cu un mini-rezumat: anul acesta se poartă mai multă culoare în rochiile elegante pentru birou.  

Ce culori se poartă în 2022 în ținutele office

Culorile mai îndrăznețe acaparează sfera de fashion. Pentru o ținută office, clasicul consta într-o paletă simplă: alb, negru, bleumarin. Lucrurile s-au schimbat între timp, iar garderoba ta prinde viață prin nuanțe de:

  • Galben muștar
  • Verde
  • Auriu
  • Fucsia
  • Mint
  • Roșu
  • Bordo
  • Lila

Ce culori ți se potrivesc

Un element în jurul căruia putem alege culoarea ținutei potrivite este nuanța părului. Ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să îți îmbogățești garderoba:

Blond

Dacă ești blondă, atunci culorile luminoase și calde îți vor scoate cel mai bine trăsăturile în evidență. Aici este indicat să optezi pentru ținute care au în componență nuanțe precum: roșu cupru, galben lămâie, galben muștar, portocaliu, roz piersic, auriu, mint și albastru turcoaz.

În cazul în care nuanța ta este blond platinat, atunci roșul aprins și albastrul sunt o alegere sigură pentru a obține un look armonios și elegant.

Brunet

Pentru brunete, verdele este mereu prima opțiune pe listă. Indiferent de nuanță, această combinație te va face întotdeauna să arăți fabulos. Așadar, deși poate părea o opțiune mai îndrăzneață, nu ai cum să dai greș cu ea. Alte nuanțe în materie de rochii care îți complimentează trăsăturile sunt: roșu aprins, alabastru cobalt, violet regal, maro ciocolată și gri cărbune.

Roșcat

Nuanțele de roșcat și castaniu sunt completate frumos în ținută de tonuri pământii: camel, verde, maro și bej. De asemenea, nuanțele calde de portocaliu sau galben sunt o opțiune foarte bună. Încercați să evitați rochii complet acaparate de culori precum roz, bleumarin și roșu aprins, pentru că nu creează un contrast armonios.

Recomandări de rochii elegante potrivite pentru ținuta de la birou

Ai ales culoarea care ți se potrivește, dar nu știi ce rochie elegantă te avantajează? În continuare te vom ajuta cu câteva recomandări prin care poți obține nu doar o ținută office clean, ci un aspect elegant care să îți scoată frumusețea în evidență.

1.    Rochia tip sacou

Despre rochia tip sacou de la Zonia.ro, alternativa costumului clasic, am discutat într-un articol anterior. Este o alegere inspirată și sigură pentru o ținută office, potrivită atât pentru siluetele subțiri, cât și pentru mărimile plus-size. Nu doar că schimbă optic silueta, dar te ajută să ascunzi anumite zone care nu te avantajează.

2.    Rochia midi petrecută

Rochia midi petrecută este ideală pentru o ținută office, dar și pentru întâlniri business. În plus, este confortabilă, ușor de purtat și de accesorizat. Croiul petrecut maschează eventualele imperfecțiuni ale corpului, punând silueta în valoare.

3.    Rochia elegantă cu croi lejer

Dacă ești adepta sentimentului de libertate, dar iubești rafinamentul și cauți o rochie elegantă care le îmbină cu succes pe amândouă, atunci rochia cu croi lejer este răspunsul. Avantajul acestei opțiuni este că se pretează pe mai multe ocazii, astfel încât o poți purta cu succes la birou, dar și la diverse evenimente. În plus, nu necesită eforturi foarte mari pe partea de accesorizare.

Concluzie

Rochiile elegante office vor fi întotdeauna o alegere plină de rafinament, care îți vor scoate feminitatea în evidență. Profită de tendințele din 2022 în materie de culori și transformă-ți garderoba într-o armonie care să te reprezinte!

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Asemanari si diferente intre stilul casual si stilul smart casual