Culori in trend pentru toamna-iarna 2022/2023

Idei

În toate tendințele care apar pe podiumuri la diversele prezentări de moda, cele care se referă la culori sunt întotdeauna cel mai ușor de identificat. În fiecare sezon există anumite nuanțe care se repetă la nesfârșit și care ajung să devină marii protagoniști ai modei indiferent ca vorbim de rochii sofisticate sau ținute casual de strada, indiferent ca vorbim de geci de blugi sau încălțăminte din piele.

Daca sunteți pasionați de moda si doriți sa fiți mereu in trend, merită să aruncăm o privire asupra propunerilor de la designeri pentru a identifica ce culori vor defini toamna-iarna 2022/2023.

Culori in trend pentru toamna-iarna 2022/2023

Acest nou sezon vine încărcat cu surprize în ceea ce privește culoarea. Deși cele mai reci luni ale anului sunt de obicei caracterizate de culorile care domină și peisajul acestui sezon, precum maro, gri, negru sau verde închis, anul acesta podiumurile au optat pentru o paletă de culori optimistă, izbitoare și exuberantă, mai mult tipic, în multe cazuri, a modei de vară. Este adevărat că anumite nuanțe de maro, tonuri nude, gri sidefat, granate elegante sau verzi precum măsliniul sau militarul nu dau greș niciodată, dar culorile care vor fi tendința în toamna-iarna 2022/2023 urmează aceeași linie care s-a repetat de câteva sezoane. Vorbim despre obsesia de a te juca cu culorile, de a opta pentru tonuri strălucitoare și saturate și de a da viață amestecurilor extreme de tonuri.

Obsesia pentru culoare nu este altceva decât o reflectare a climatului social care ne înconjoară, care este despre optimism și sărbătoare după câțiva ani marcați de pandemie. Așa-zisa modă a dopaminei se instalează pentru încă un sezon printre noi.

Roșu pasional

Tonurile roșii, de la cel mai strălucitor până  la vișiniul elegant, sunt o constantă în colecțiile de toamnă ale tuturor designerilor. Cu această ocazie au dominat prezentările internaționale al modei, fiind prezente la New York, Londra, Paris și Milano. Se remarcă propunerile Versace, unde roșul coexistă cu texturi bogate în piele sau matlasate, demonstrând că amestecul de țesături strălucitoare și maro este întotdeauna un succes garantat.

Ultraviolet

De când Pantone a anunțat că culoarea anului 2022 va fi Very Peri, nu se putea decât spera că moda va răspunde și o va include fără ezitare în colecțiile sale. Zis și făcut, tonurile de liliac și violet cu subtonuri cenușii devin indispensabile pe toate podiumurile internaționale. În plus, dincolo de a se strecura în colecțiile de prêt-à-porter, tonurile de liliac au prevalat pe podiumurile Haute Couture, prezicând astfel succesul lor viitor in ținutele de pretutindeni.

Portocaliu vibrant

Nemulțumită să fi dominat sezonul estival, culoarea portocalie rămâne puternică pentru sezonul de toamnă, mai ales în propunerile văzute la săptămâna modei de la Paris. Cele mai luminoase versiuni sunt deosebit de surprinzătoare, în comparație cu cele mai întunecate, la jumătatea distanței dintre portocaliu și maro, care apar de obicei iarna.

Galben muștar

Un obișnuit al propunerilor de iarnă care se repetă anul acesta. Cel mai picant galben muștar se strecoară și îmbracă rochii elegante din tul, tricotaje și haine de lână si chiar un sacou de dama. Această culoare, pe lângă faptul că oferă căldură, funcționează deosebit de bine cu nuanțe de maro și în contrast cu albastrul baby sau bleumarin.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Ce culori se poarta in tinutele office in 2022!