5 tipuri de ochelari de soare care vor fi mereu în tendințe

Idei

Ochelarii de soare au început să fie fabricați și utilizați pe scară largă în urmă cu aproape un secol. Folosiți inițial pentru protecția ochilor pe parcursul activităților în aer liber, la plajă, golf sau schi, acest accesoriu a devenit treptat un element de modă popular, în special în rândul celebrităților. Ca urmare, în timp, au apărut tot mai multe forme, modele și culori pentru a veni în întâmpinarea preferințelor diverse.

Astăzi, multă lume consideră ochelarii de soare un accesoriu indispensabil pentru protecția împotriva razelor ultraviolete, dar și ca element de stil. Te invităm să descoperi în continuare câteva tipuri de ochelari de soare al căror stil a devenit atemporal și care își vor găsi un loc în colecția ta indiferent de tendințe.

1. Ochelarii de soare de tip cat-eye

Ochelarii de soare de tip cat-eye oferă o eleganță aparte, datorită cadrului distinctiv în formă de „V” inversat. Această formă inspirată de la ochii pisicilor a devenit populară în anii ’50 și ’60, însă și-a păstrat farmecul și în zilele noastre. Stilul cat-eye este preferat adesea de către femeile care adoptă ținute elegante și rafinate, cu tendințe retro. Dacă ești în căutarea unor astfel de modele, descoperă ochelarii de soare Vogue de pe Lensa.ro.

2. Ochelarii de soare în stil aviator

Ochelarii de tip aviator au apărut în anii ’30, iar popularitatea lor s-a menținut de-a lungul timpului. Creați inițial pentru piloții militari, acești ochelari au rame metalice subțiri, lentile mari și rotunjite și punte dublă între lentile. Treptat, ochelarii de soare în stil aviator au devenit un accesoriu iconic, iar modelul a fost purtat de oameni din toate domeniile de activitate, de la vedetele de cinema, până la oamenii obișnuiți. Astăzi, ochelarii aviator sunt considerați o alegere clasică atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

3. Ochelarii de soare wayfarer

Acești ochelari de soare au un cadru distinctiv cu margini drepte și un design ușor trapezoidal. Ochelarii de tip wayfarer erau la modă în anii ’50 și ’60, iar popularitatea lor a continuat să crească în anii ’80, datorită apariției lor în multe filme de succes. În prezent, ochelarii wayfarer sunt considerați unul dintre stilurile iconice de ochelari de soare și oferă un aer elegant, plin de rafinat.

4. Ochelarii de soare rotunzi

Ochelarii de soare rotunzi sunt inspirați din anii ’60 și se încadrează în stilurile boem și retro. Lentilele rotunjite susținute de rame subțiri sau groase sunt o alegere excelentă pentru persoanele cu o formă a feței dreptunghiulară sau ascuțită, care vor să-și echilibreze proporțiile. Totodată, în funcție de nuanța lentilelor și a ramelor, ochelarii rotunzi pot fi un accesoriu ce adaugă un plus de interes vizual unor ținute vintage.

5. Ochelarii de soare sport

Acești ochelari de soare sunt concepuți să ofere protecție și confort pe parcursul activităților sportive. Proiectați pentru a fi durabili și rezistenți la șocuri și pentru a rămâne fixați pe față în cadrul activităților intense, ochelarii de soare sport au lentile speciale, care pot fi polarizate sau cu gradient, pentru a oferi o claritate mai bună și o protecție împotriva reflexiilor puternice de la suprafața apei sau a zăpezii. Ramele ușoare și flexibile permit o purtare îndelungată, fără a provoca disconfort, iar designul versatil se potrivește perfect persoanelor ce adoptă frecvent stilul sport.

Dacă vrei să-ți îmbogățești colecția de ochelari de soare cu modele interesante care vor rămâne întotdeauna în tendințe, ia în considerare sfaturile noastre. Desigur, este recomandat să ții cont și de forma feței tale, stilul și preferințele personale, pentru ca ochelarii pe care îi alegi să ți se potrivească perfect!