Cărțile personalizate motivează copiii să citească mai mult

Dezvoltare Personala Idei

Majoritatea părinților își doresc ca ai lor copii să citească mai mult și să petreacă mai puțin timp în fața televizorului sau a telefonului. Și pare perfect normală această dorință. Totuși, copiii fac ceea ce văd în familie și mai puțin ceea ce li se spune. Așadar, până la a cere copilului să citească, arată-i tu, ca părinte, că lectura este o activitate plăcută și relaxantă, pe care o practici frecvent.

Vezi aici ce carti iti recomandam noi!

Cel mai bun mod prin care îți poți învăța copilul să iubească lectura și să aleagă cu drag compania cărților, este să le citești de când sunt foarte mici. Există sute de cărți ilustrate simplu pentru a capta atenția bebelușilor. Când copiii nu au încă acces la TV și părinții le dictează programul, este cel mai ușor să le captezi interesul cu ajutorul cărților.

Adevărata provocare apare când aceștia cresc, descoperă fascinația jucăriilor sau al desenelor animate. Există însă soluții creative și foarte eficiente pentru a atrage copiii către lectură.

Cărțile personalizate cu numele copilului și alte detalii din viața lui îi vor capta cu siguranță atenția celui mic. În România este un concept mai puțin cunoscut deși în ultima vreme vedem din ce în ce mai multe edituri ce oferă astfel de cărți. Noi am descoperit de curând editura Elefantul Meu, ce are o colecție impresionantă de povești, pentru fiecare segment de vârstă, de la un an până după 10 ani.

Cărțile personalizate au mesaje educative, sunt minunat ilustrate și cel mai important, sunt create special pentru a-l încânta pe copilul tău. În acest mod, copilul se va regăsi în poveștile și personajele din carte, va integra lecții de viață și va iubi fiecare carte semnată cu numele lui.

Să îi atragem pe copiii încă de mici spre plăcerea lecturii este unul din cele mai bune daruri pe care le putem face. Copiii care citesc mult își dezvoltă vocabularul, creativitatea, gândirea critică și analitică. Lectura este activitatea care dezvoltă cel mai bine creierul copilului, alături de activitatea fizică. 

Ca să le cultivăm această plăcere de a sta în compania cărților, este esențial să le punem la dispoziție o gamă cât mai largă de cărți pentru copiii, cu povești pozitive și ilustrate frumos. Oferta este extrem de generoasă, fie că alegi cărțile normale pentru copii fie ca alegi cărțile personalizate.

O altă formă de a încuraja copiii să citească, este să le oferim cadou, în momentele speciale precum aniversarea sau de Crăciun, cărți tematice. Orice copil va vrea să i se citească carte minunată de la Moș’, mai ales dacă are și reni și cadouri desenate. Cât despre aniversare, ce cadou poate fi mai frumos decât o carte cu numele său pe ea, cu personaje ce îi poartă numele și care mai au și prieteni ….așa cum au și ei in viata reală?

Așadar, copiii noștri vor deveni și vor face ceea ce noi le insuflăm zi de zi, prin gesturi mici, prin cuvinte de încurajare, prin ascultate și suport emoțional constant.

Citeste si Copii fericiti, copii jucausi – Parenting prin joc