Girafa atotstiutoare – Poveste terapeutica

Dezvoltare Personala

GIRAFA ATOTSTIUTOARE

PE-NDELETE, CU RABDARE,

OBSERVA C-ORICINE ARE

PROPRIUL RITM DE DEZVOLTARE!

 

Intr-o zi frumoasa de vara, cand soarele incalzea cu blandete o zona inverzita din savana africana, animalele, mari si mici, au iesit de prin adaposturi, bucurandu-se de o asa vreme frumoasa.

Si furnicile carau boabe in musuroi …

Soparlele isi schimbau culoarea in timp ce se plimbau fericite printre firele de iarba si pietre …

Leul incerca sa rupa prada in bucati …

Iar o girafa manca linistita frunze din copacii idin zona. Si, privind ea de sus catre furnici, incepu sa se gandeasca la cat de mare e efortul lor si ca ar fi mai bine sa isi cheme suratele si sa manance chiar de acolo.

Observa apoi si soparlele care isi tot schimbau culoarea si se intreba daca acestea stiu vorba aceea inteleapta din batrani potrivit careia “lupu-si schimba parul, dar naravul ba”.

Iar cand dadu cu ochii de leu si observa ca acesta se straduia sa rupa prada in loc sa se infrupte din ea, realiza pe loc ca acesta nu isi merita numele de rege al animalelor.

Vrand sa ajunga langa suratele sale cu care sa vorbeasca de ignoranta celorlalte animale, girafa noastra trecu prin apa, aluneca pe niste pietre si cazu …

Observa atunci de aproape cum furnicile se munceau sa care boabele in musuroi pentru suratele lor care aveau grija de copii si nu se puteau ocupa si de stransul hranei.

Si zari apoi soparlele aventuriere care nu s-ar fi putut bucura de calatoria lor daca nu si-ar fi schimbat culoarea, deoarece erau pandite la tot pasul de animale infometate.

Iar atunci cand vazu ca leul incerca de fapt sa duca puilor sai de mancare, realiza ca de acolo de sus lucrurile par diferite si ca fiecare face ce e mai bine si cum stie el mai bine in lumea lui.

Si ridicandu-se din apa, le spuse consoartelor sale ca judecata sa a fost pripita si ca privindu-i pe ceilalti cu rabdare, poti invata de la fiecare!

Autor – Carmen Dantes, NLP practitioner