AUDIO: Care este cea mai importanta relatie din viata ta?

Relatii


Care e cea mai importanta relatie din viata ta? …………………..

Am pus intrebarea asta la un eveniment si mai putin de 30% dintre personale din sala au spus ca relatia cu propria persoana este cea mai importanta.  

Stima de sine poate fi dezvoltata!

Eu cred eu ca relatia cu tine insuti iti ghideaza apoi tipul de relatii pe care le ai cu cei din jur. De ce? Pentru ca relatia cu propria persoana dureaza cel mai mult, toata viata esti Tu cu Tine. De pe la 1 an copilul invata ca este o persoana distincta de mama lui, deci…este un individ unic. Si pana la moarte, indiferent de cat de multe relatii si persoane vor aparea in viata lui, singura constanta este propria persoana.

Ca sa primesti respect de la cei din jurul tau, trebuie mai intai sa te respecti tu pe tine. Si cand te respecti pe tine, ii vei respecta si pe ceilalti.

Ca sa oferi iubire si ca sa primesti, este nevoie sa inveti sa te iubesti tu pe tine, neconditionat.

Ca sa oferi si sa primesti incredere, trebuie mai intai sa ai tu incredere in tine.

Si lista continua asa cu toate nevoile umane. …

De prea multe ori uitam de noi si acordam toata atentia celor din jur. Parintii si colegii sa fie multumiti de noi, sotul si copii sa fie fericiti si iubiti, prietenii sa fie ajutati …. DAR TU unde esti? De tine cand ai timp?

Cand te-ai scos la o cafea, sa vorbiti ca niste vechi si buni prieteni despre nevoile tale, despre visurile neimplinite si abandonate …. Cand te-ai ascultat cu iubire si respect, fara sa te judeci sau sa iti cenzurezi ideile?

Om bun, tu esti cea mai importanta persoana din viata ta! Ai grija de tine, iubeste-te, asculta-te si incurajeaza-te. Ai grija de relatia ta cu tine. La finalul liniei timpului tau, vei ramane Tu cu Tine. Iti doresc sa fiti fericiti impreuna pentru a putea fi fericiti si in orice alta relatie.

Asculta varianta audio a textului de mai sus.

Cu drag,

Daniela Irimia, consilier pentru dezvoltare personala

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi pe e-mail si alte articole pozitive si motivationale.
[mc4wp_form id=”3273″]