Pericolele unei relatii romantice la locul de munca

Relatii

In mod inevitabil, cateodata relatiile de colegialitate de la locul de munca ajung sa se transforme in relatii romantice. Inainte sa te arunci cu capul inainte intr-o relatie cu colegul de la munca, este bine sa cunosti pericolele unei astfel de relatii. Gandeste-te bine ce ai de castigat si ce ai de pierdut daca amesteci cariera cu relatia de cuplu!

Ia in calcul aceste riscuri cand incepi o relatie romantica cu un coleg:

1.Oamenii vor barfi. In mod evident, ceilalti colegi ai vostri isi vor da seama de ce se intampla si vor ajunge sa va discute relatia in lipsa de alte subiecte. Imaginea ta poate fi afectata!2. Ti-ai putea pierde slujba. In unele companii exista o politica clara impotriva relatiilor de la locul de munca. Afla daca acesta este cazul si in firma pentru care lucrezi si tu, pentru ca unul dintre voi s-ar putea sa fie nevoit sa se transfere sau sa-si caute un nou job pentru a nu fi amandoi concediati.

3. Va fi mai dificil sa ramai obiectiv. Faptul ca partenerul tau lucreaza cu tine va influenta felul in care iti vezi jobul, atat in bine, cat si in rau. Incearca sa gandesti cu capul, si nu cu inima atunci cand este vorba despre proiecte la locul de munca sau despre opinia ta despre alti colegi.

4. Acest lucru s-ar putea sa-ti opreasca avansarea profesionala. Departamentul de resurse umane s-ar putea sa vrea sa puna ceva distanta intre tine si partenerul tau, inabusindu-ti sansele de avansare. In plus, s-ar putea sa nu mai vrei sa parasesti o companie care nu ti se mai potriveste daca partenerul tau inca mai lucreaza acolo.

5. Apare competita intre voi. Intre colegi, putina competitie este ceva normal, insa s-ar putea crea o dinamica urata intre tine si partener daca unul este avansat si celalalt nu.

6. Echilibrul cariera – viata personala ar putea fi deranjat. Este destul de dificil sa-ti desparti viata personala de cea profesionala si fara sa te intalnesti cu un coleg de munca. Asa, o parte din viata ta personala este mereu cu tine la munca, si ai mereu acasa o parte din jobul tau.

7. Veti fi judecati. Unii oameni te vor judeca pentru alegerile tale, mai ales daca te-ai intalnit cu mai multi colegi de serviciu, sau daca cariera partenerului este mai avansata decat a ta. Este important sa fiti discreti.

8. Este posibil sa va izolati. Tu si partenerul tau puteti deveni un grup de doi oameni, iar altii s-ar putea sa nu sa simta confortabili sa interactioneze cu voi daca petreceti prea mult timp impreuna la birou. Incercati sa legati prietenii si cu alti oameni de la locul de munca. Puteti chiar sa petreceti vacante impreuna cu alti colegi, in felul asta va protejati si celelalte relatii de munca.9. Veti imparti reusitele si esecurile de la munca. Aceasta este o probleme importanta daca relatia este una serioasa, pentru ca daca firma va intampina probleme amandoi veti ramane fara joburi. Va trebui sa puneti deoparte o suma serioasa in caz ca ajungeti de la doua salarii pe luna la niciunul.

10. Relatia voastra profesionala ar putea dura mai mult decat cea personala. Despartirile sunt grele, si s-ar putea sa nu faceti fata sa va vedeti zilnic dupa aceea la munca. Inainte sa incepeti o relatie, discutati despre cum veti lucra impreuna in caz ca relatia nu merge.

Citeste si 6 Pasi ca sa fii mai fericit la locul de munca!