10 Motive pentru care să zâmbești zi de zi

Sanatate

Râsul și zâmbetul au efecte terapeutice. Zâmbitul este sănătos chiar și atunci când nu există niciun motiv pentru a face acest lucru și efortul de a recupera amintirile plăcute, care atrage un zâmbet este cel mai bun mod de a evita mânia, tensiunea sau agresiunea.

Zâmbetul este mai mult decât efectuarea unei mișcări musculare pentru a plasa o expresie specifică pe față. Această mișcare simplă declanșează în organism o serie de mecanisme care au un impact pozitiv asupra sănătății.

Vezi 10 beneficii ale unui zâmbet sincer:

1.Reduce stresul. Zâmbetul și într-o măsură mai mare râsul, permite controlul secreției înalte de cortizol și adrenalină care determină stresul. Zâmbetul are un efect relaxant în situații stresante, neașteptate sau dureroase, care nu numai că ajută la îmbunătățirea acestor momente, ci și la transmiterea liniștii către alții.

2. Principalele organe ale corpului sunt energizate. Descărcarea hormonală care generează râs stimulează creierul, inima și plămânii

3. Îmbunătățește sistemul imunitar. Tensiunea, furia, tristețea sau stresul generează un exces de hormoni care pot limita capacitatea sistemului imunitar de a reacționa, deschizând calea spre posibilitatea infecției sau a altor boli. Zâmbetul îmbunătățește activitatea celulelor NK, care modulează funcția sistemului imunitar.

4. Ajută la calmarea durerii. Râsul eliberează endorfine și acestea contribuie la modularea durerii și îți oferă toleranță mai bună la durere.

5. Ajută la controlul sănătății cardiovasculare. Râdeți, zâmbiți, reduceți tensiunea arterială și activați circulația sângelui, crescând oxigenarea sângelui.

6. Mărește nivelurile de glucoză din sânge. S-au făcut studii în acest sens și să dovedit că chiar și după o masă diabetică, dacă râdem, glucoza din sânge nu crește și tensiunea arterială este, de asemenea, redusă.

7. Râsul este un exercițiu fizic! 15 minute de cicluri statice de biciclete produc aceleași cheltuieli cu energia ca și 100 de episoade de râs. Și, râzând, dezcongestionezi și căile respiratorii.

8. Stimulează îngrijirea sănătății dentare. Dințîi sunt o parte importantă a configurării unui zâmbet plăcut. De aceea, cei care zâmbesc obișnuiesc să-și facă griji în privința menținerii igienei dentare și a îngrijirii sănătății orale. Vor să râdă fără defecte.

9. Zâmbetul blochează emoțiile negative. Teamă, agresiunea, furia sunt emoții care se luptă cu râsul. Prin aceasta, situațiile de tensiune, de emoții dureroase sunt relaxate și dau calea calmului.

Cumpara cursul online – Curs Comunicare Asertiva

10. Îmbunătățește încrederea și abilitățile sociale. O persoană care zâmbește comunică și relaționează mai bine, probabil pentru că zâmbind oferă încredere și deschiderea de a interacționa cu ceilalți. De asemenea, oamenii se simt confortabil cu cei care zâmbesc.

Fiecare zâmbet întoarce un alt zâmbet din partea celorlalți. Noi v-am oferit doar 10 motive pentru care merită să zâmbești zi de zi!

Citeste aici Totul despre radiografii dentare si Cum sa faci pe cineva sa zambeasca azi!

Aboneaza-te la newsletter si primesti GRATUIT, Ghidul de Comunicare Asertiva.

[mc4wp_form id=”3273″]