4 daruri sociale prin care atragi oamenii de partea ta

Relatii

Cunoastem cu totii oameni care ne plac, ne motiveaza, ne sustin, ne fac sa ne simtim bine. Sunt oameni care oriunde merg, au un efect carismatic puternic. Sunt oameni care par sa stie cum sa se comporte cu fiecare individ, sa se adapteze la orice situatie si sa stie ce sa spuna astfel incat sa fie pe placul majoritatii. Cum fac asta?

Aceste 4 trasaturi, pe care le numesc daruri sociale au puterea de a atrage oamenii de partea ta.

1. Aprecierea

Tuturor ne place să ne simţim apreciaţi şi să primim confirmări. Dovedeşti apreciere când arăţi unei persoane că o înţelegi şi o respecţi pentru trăsăturile ei pozitive. Cand alegi sa oferi atentie deplina oamenilor cu care interactionezi si iti exprimi sincer aprecierea fata de ei, acestia iti vor raspunde intr-un mod asemanator. Oferi apreciere si apoi o primesti.

2. Buna dispoziţie

În mod firesc, oamenilor le place să aibă o dispoziţie pozitivă, să râdă şi să se simtă înveseliţi – şi se simt atraşi de cei care provoacă astfel de stări. Nu trebuie să fii actor de comedie. Poţi însenina dispoziţia celor din jur pe numeroase căi, cum ar fi zâmbetul, trăirea clipei sau îndreptarea atenţiei spre elemente pozitive, amuzante ale situaţiei. Atitudinea pozitiva si comunicarea asertiva te plaseaza in topul persoanelor langa care altii vor sa petreaca timp.

3. Îmbogăţirea informaţională

Suntem cu toţii curioşi. Ne place să aflăm lucruri noi – fapte, idei şi perspective interesante, evenimente de actualitate, ba chiar şi fapte diverse. Cand esti informat si ai acces la domenii diverse de interes, ai si capacitatea de a oferi mai departe din cunostintele tale, atunci atragi oamenii langa tine. Pentru ca vor sa invete ceva, vor sa se dezvolte si asta o pot face de la oameni care ii apreciaza, ii mentin intr-o stare pozitiva si le ofera informatii valoroase.

4. Rezonanţa

Rezonanţa presupune găsirea punctelor comune cu cineva. Poate fi vorba de un prieten comun, de aceleaşi interese sau de experienţe asemănătoare. În esenţă, rezonanţa înseamnă a spune “Sunt ca tine”. Oamenilor le place asta, fiindcă îi face să se simtă înţeleşi şi le dă sentimentul apartenenţei. Stim cu totii ca ii apreciem si vrem sa petrecem timp cu oameni care sunt ca noi. Cand inveti sa creezi un raport cu fiecare om cu care intri in contact, atunci ai capacitatea de a atrage oamenii langa tine.

Aceste 4 trasaturi, puse impreuna au un efect carismatic puternic. Te vor face sa fii un om apreciat de ceilati, iti va fi usor sa creezi relatii personale si de afaceri care sa dureze.

Invata cum sa iti dezvolti aceste abilitati din cursurile mele de dezvoltare personala!

Daniela Irimia

Aboneaza-te la newsletter si pentru alte articole pozitive:) 

[mc4wp_form id=”3273″]