5 abilitati esentiale pentru a-ti dezvolta carisma

Dezvoltare Personala

Efectul carismatic te ajuta atat in cariera cat si in viata privata. Suntem fascinati de oamenii care par sa fie pe placul tuturor, care atrag atentia parca fara sa faca nimic special….

Ca sa faci si tu impresia pe care ti-o doresti, ai nevoie de niste abilitati specifice, abilitati pe care le poti dezvolta cu putina indrumare. Eu cred ca sunt cinci comportamente care duc la dezvoltarea carismei si in continuare voi face o prezentare succinta a lor.

5 abilitati esentiale pentru a-ti dezvolta carisma:

Download curs – Prima Impresie Conteaza
  • Fluenta in comunicare
  • Increderea in sine
  • Autenticitatea
  • Pasiunea
  • Tinuta

 

Fluenta in Comunicare este primul comportament pe care il percep ceilalti si pe baza lui se formeaza prima impresie. Felul in care utilizezi limbajul, atat cuvintele cat si elementele de comunicare non-verbala si para-verbala, le ofera celorlalti indicii despre cat de educat, competent si eficient esti. Sa poti explica simplu idei complexe, sa convingi, sa tii interlocutorul implicat in conversatie este o arta a comunicarii si se poate deprinde prin invatare si exercitiu.

Curs online de Comunicare Asertiva

Increderea in sine are un rol vital in formarea efectului carismatic. Increderea transmite putere; puterea de a influenta si a schimba gandurile, emotiile si comportamentele oamenilor. Emanand incredere vei fi mai aproape de a realiza tipul de impact pe care ti-l doresti. Atitudinea increzatoare se afiseaza prin postura si alte elemente non-verbale pe care ceilalti le intepreteaza si pe baza carora te vor considera relaxat, flexibil, avand control si intentii clare.

Autenticitatea este despre tine, despre curajul de a fi tu insuti. In mod constant iti recunosti lipsa de perfectiune, iti cunosti limitele si te adaptezi la prezent. Nu pretinzi ca esti altcineva, mai bun, mai frumos, mai destept…  Atat sinceritatea cat si lipsa ei se citesc in mici gesturi si comportamente pe care ceilalti le pot descifra. Cand apare disonanta intre ce spui si cum te comporti, atunci nu mai poti vorbi de carisma.

Pasiunea si entuziasmul merg mana in mana. Amandoua sunt molipsitoare. Daca esti pasionat de ceva si ai bifat deja abilitatile de comunicare, increderea si autenticitatea este usor sa transmiti entuziasmul tau.  Oamenii vor percepe asta ca o abilitate care intareste efectul carismatic. Marii leaderi comunica cu pasiune si fac cu pasiune ceea ce la place.

Tinuta se refera la modul in care te prezinti, felul in care te ingrijesti, infatisarea generala si imaginea ta. Toate acestea influenteaza perceptia celorlalti. Deci pentru a controla efectul carismatic, ofera atentie modului in care arati. Totul trebuie sa fie in concordanta cu felul tau de a fi. Respecta insa interlocutorii si arata ca „esti ca ei” prin adaptarea tinutei in functie de evenimentele la care participi si oamenii cu care te vezi.

Oricine poate sa isi dezvolte carisma. Trebuie sa vrei si sa inveti. Apoi aplici pana cand devine felul tau de a fi.

Daniela Irimia

Ti-a placut? Da mai departe articolul si aboneaza-te la Newsletter Pozitiv 🙂
[mc4wp_form id=”3273″]