10 lucruri pe care sa le faci zilnic pentru a fi fericit

Dezvoltare Personala

Este evident ca toti ne dorim sa fim fericiti, insa nu toti reusim sa atingem aceasta stare din diverse motive. Si cum fericirea este o stare de spirit ce poate fi atinsa prin mici actiuni zilnice, iata mai jos 10 lucruri pe care sa le faci in fiecare zi ca sa fi fericit.

 • Zambeste mult. Zambitul ne poate face sa ne simtim mai bine, si este mult mai eficient daca este insotit si de gandirea pozitiva. Atentie, daca zambiti fals asta nu va va ajuta, ci din contra, va poate inrautati starea de spirit.
 • Dormiti mult. Stim ca somnul ajuta organismul sa se recupereze si sa se repare, sa fim mai productivi si concentrati, insa are si un efect direct asupra starii de fericire. Oamenii privati de somn nu resusesc sa-si aminteasca amintirile placate ci doar pe cele sumbre.

 • Petreceti timp cu familia si prietenii. Ruperea legaturilor cu prietenii si familia este unul dintre cele mai intalnite regrete ale celor tristi. Timpul social este foarte important pentru fericirea noastra, suntem fericiti atunci cand avem familia si prietenii aproape. Citeste si cum sa petrceti mai mult timp cu familia.
 • Petreceti timp in aer liber. Petreceti timp in aer liber pentru a fi fericit, faceti-va timp sa va plimbati pe afara in fiecare zi. Nu este nevoie sa va plimbati pe malul marii sau pe carari de munte, o plimbare simpla si catre birou ajuta. Cercetatorii au descoperit ca temperatura optima pentru astfel de plimbari este de 14 grade.
   

  Faceti exercitii fizice cateva minute pe zi. Exercitiile fizice au un efect profund asupra fericirii si bunastarii noastre, fiind o strategie eficienta de alungare a depresiei sau anxietatii. Exercitiile fizice va ajuta sa va relaxati, sa aveti muschi puternici, sa cresteti puterea creierului si sa aveti o imagine mai buna a felului cum aratati. Apelati si la o dieta bogata in proteine, care sa va sustina activitatea musculara.

 • Ajutati alti oameni. S-a dovedit ca cheltuirea banilor pentru alte personae ne face mai fericiti decat cheltuirea banilor pentru a ne cumpara lucruri simple pentru noi. 2 ore pe saptamana pentru a-i ajuta pe altii este suficient ca sa avem un sentiment de implinire si multumire sufleteasca.
 • Planificati o calatorie. Simpla planificare a unei vacante (chiar daca nu mergeti) va poate face fericit. Studiile au aratat ca suntem mai fericiti atunci cand planificam vacanta decat atunci cand suntem efectiv plecati.
 • In general meditatia este recomandata pentru imbunatatirea focalizarii, a atentiei, pentru a va mentine calmul, insa este utila si pentru cresterea starii de fericire. S-a dovedit o modalitate eficienta de a trai o viata lunga si fericita.

 • Mutati-va mai aproape pe locul de munca. Locuitul mai aproape de locul unde muncim are un impact surprinzator de puternic asupra fericirii noastre. Facutul navetei de 2 ori pe zi, timp de 5 zile pe saptamana ne face din ce in ce mai nefericti, intr-o viata in care muncim in medie 40 ani. Tindem sa compensam aceasta naveta cu o casa mai mare, insa acest lucru nu functioneaza.
 • Fiti recunoscatori. Exista o multime de moduri in care puteti practica recunostinta, de la a tine un jurnal al lucrurilor pentru care sunteti recunoscator, pana la a impartasi trei lucruri bune care ti s-au intamplat in fiecare zi. Poti scrie o scrisoare de recunostinta macar din luna in luna, daca este prea mult sa-l transformi intr-un obicei zilnic.

Tu pe care dintre ele le pui in practica in fiecare zi?

Daniela Irimia, trainer & coach