Atingerea obiectivelor profesionale in 3 pasi

Cariera

Iti doresti succes profesional? Vrei sa ai o cariera de succes, poate sa iti creezi un brand personal si sa iti lansezi propria afacere?

Oricat de mare este visul tau, crede in el! Apoi actioneaza cu entuziasm.

Poate ca in momentul de fata esti angajat, ai un salariu decent, ai parte de provocari la locul de munca, insa parca iti doresti mai mult de la tine.Si nu stii ce sa faci, nici cum …si parca nici energie nu ai?

Vreau sa iti spun cum poti sa iti atingi obiectivele profesionale, chiar acolo unde te afli acum. La job-ul actual poti sa incepi sa lucrezi efectiv pentru visul tau, oricare ar fi acela. Important este sa incepi cu acesti 3 pasi….

3 Pasi pentru atingerea obiectivelor profesionale

E-book pentru succes

Primul pas in atingerea obiectivelor profesionale este sa le definesti SMART. Un obiectiv este SMART cand este formulat specific, poate fi masurat, cuantificat…., poate fi atins si este relevant pentru tine. In plus, este incadrat in timp. De exemplu iti doresti sa avansezi pe o pozitie de manager, in urmatoarele 6 luni. Trebuie sa iti fie foarte clar ce anume vrei, si de ce.

Daca nu poti spune exact ce iti doresti si cat timp aloci pentru indeplinirea obiectivului, cel mai probabil nu vei obtine ceea ce iti doresti. Asa se si explica diferenta dintre dorinte si obiective.

O dorinta este „vreau sa castig mai multi bani” . Un obiectiv este de forma „Imi doresc ca pana la 1 ianuarie sa obtin o crestere a salariului cu 10%” .

Pasul 2 este sa iti faci un plan de actiune prin care sa iti atingi obiectivul definit.

Împartirea unor obiective în mai multe etape le face pe acestea mai accesibile. Putin probabil sa primesti o marire de salariu peste noapte, si mai ales fara sa-l ceri. Daca nu definesti pasii prin care sa ajungi acolo unde iti doresti, risti sa cazi in capcana lui “imposibil” . Un obiectiv mare si complex devine accesibil si realizabil cand este impartit in etape. Astfel te poți apropia de ele cu mai mult curaj. Această tehnică a planificării în trepte constă în stabilirea unui obiectiv și apoi a etapelor necesare pentru atingerea lui.

Stii vorba aceea…. “ Cum mananci un elefant? …. Pe bucati” !Pasul 3 este sa te apuci efectiv de treaba. Orice plan isi gaseste utilitatea atunci cand este folosit. Si orice obiectiv devine realitate atunci cand se munceste pentru el! Asadar, actioneaza! Acum ca ai stabilit strategia prin care sa iti atingi obiectivul, incepe sa implementezi. Munceste si fii persevent pana cand visul tau devine realitate.

Succesul nu se obtine usor, ai nevoie sa incredere, persevenera si energie. Daca energia fizica o mentii printr-o dieta echilibrata si cu multe cesti de cafea, increderea in sine si perseverenta pot cere ajutor din partea oamenilor cu care lucrezi.

Cere ajutor, recunoaste cand nu mai stii ce sa faci si intotdauna cauta sa inveti ceea ce nu stii si crezi ca te poate ajuta in drumul tau spre succes.

Eu iti spun inca o data, Gandeste Pozitiv si actioneaza cu entuziasm!

PS: Pe mine ma ajuta intotdeauna o cafea buna 😀

Daniela Irimia, trainer pentru dezvoltare personala si profesionala

Obiectivele se ating mai usor atunci cand avem obiceiuri sanatoase! Iti recomand acest webinar gratuit- Obiectivele Invingatorilor!