Cum sa castigi bani de acasa (sau de oriunde in lume)

Educatie Financiara

De cativa ani am descoperit bucuria si libertatea pe care o ai daca poti sa castigi bani de acasa. Sau mai bine zis, sa castigi bani fara sa mergi la birou, sau fara sa te imbraci „pentru client” , sau fara sa ajungi la ora fixa undeva anume. Si asta pentru ca internetul si tehnologia au schimbat modul in care putem castiga bani.

Ca si mine, cred ca sunt multi oameni care isi doresc sa calatoareasca foarte mult, sau care sa stea cate un an in alta tara pentru a cunoaste in profunzile alte culturi.  Dar cum poti face asta? ( Intrebarea e valabila daca nu esti inca miliardar si nu mai e nevoie sa muncesti pentru bani)

Cum sa castigi bani de acasa sau de oriunde in lume:

Castiga bani din blog.  Daca esti pasionat de vreun domeniu anume si iti place sa scrii, atunci poti sa iti faci un blog sau un site de nisa. E nevoie de ceva investitii initiale insa 300 euro de euro pot fi de ajuns pentru inceput. Tu poti cauta apoi cele mai interesante subiecte despre care sa scrii. Inveti sa faci optimizare la site, sa iti promovezi articolele si pe tine pentru a atrage trafic. Ceezi o comunitate in jurul subiectelor de interes apoi poti castiga bani din publicitate. Sunt sute de tutoriale despre cum poti castiga bani din blog.  Daca crezi ca ti se potriveste acest stil de munca, informeaza-te si spor la treaba si la bani!Castiga bani din continut video. Daca ai ceva de spus sau de aratat, dar nu iti place sa scrii, poti sa iti faci un vlog sau un canal media pe YouTube. In mare pasii sunt cam aceeasi ca la un blog, doar ca oferi filmulete in locul articolelor. Cere insa ceva mai multe investii ( de timp, bani, cunostinte) pentru a crea niste clipuri video de calitate. E important sa alegi o nisa care sa atraga foarte multi abonati. Daca poti sa-l faci si in limba engleza pentru a avea potential si mai are, e perfect.

Castiga bani ca si feelancer. Exista platforme internationale unde freelanceri din toata lumea isi gasesc proiecte prin care castiga bani ( ex: upwork.com ) . Fie ca esti programator, scriitor, grafician sau expert in promovare online, poti lucra de oriunde ai acces la internet. Profita de aceasta libertate! De ce sa lucrezi de acasa cand poti face asta de oriunde in lume ? 🙂

Castiga bani din cursuri online. Daca esti trainer, expert intr-un domeniu si poti crea cursuri practice, poti ca castigi bani lucrand doar online. Cursurile pe care le creezi, le promovezi apoi pe site-uri de specialitate gen udemy.com sau alison.com . Deasemenea iti poti crea propria retea de abonati carora sa le oferi cursuri online, webminarii sau coaching online.

Curs online – Educatie Financiara

Castiga bani din coaching. Si coaching se poate face online, mai ales daca ai deja un nume creat, o baza de clienti, experienta in lucru cu clientii fata in fata. Poti sa traiesti cativa ani oriunde in lume, castigand bani lucrand doar online.

Castiga bani din bursa. Poti sa devii trader la bursa, sa castigi bani din tranzactii bursiere sau de valuta. E nevoie de un capital pentru investitii si studiu serios a pietei de capital, a principiilor investitionale si a psihologiei umane. E un „job” riscant dar din care se pot castiga si cei mai multi bani. Exista carti pe care trebuie sa le studiezi bine inainte de a incepe sa tranzactionezi pe piata de capital. Poti  incepe cu Minighid de cicluri ale pietelor de capital si Minighid de comportament investitional. Cum sa nu-ti fii cel mai mare dusman

Bineinteles ca fiecare metoda are plusurile si minusurile ei. Din unele poti castiga bani mai usor, din altele mai greu ( sau mai putini ) . Partea frumoasa este ca poti avea 2 sau 3 astfel de surse de venit. De exemplu, daca faci cursuri si training online, este foarte bine sa ai si un blog. Oricare dintre ele se pot grupa astfel incat sa castigi bani de acasa intr-un mod placut si cu investitie moderata de timp si bani.

Daca ai si alte idei despre cum poti sa castigi bani de acasa sau de oriunde in lume, te rog sa imi lasi un comentariu.

Multumesc si succes !

Daniela Irimia, trainer, coach, autor de carti