Dezvoltarea personala si zona de confort

Dezvoltare Personala

Daca citesti acest articol probabil ca te intereseaza dezvoltarea personala. E bine sa citesti articole, carti, bloguri…dar nu asta inseamna dezvoltare personala. Te ajuta, da, insa in masura in care activitatea ta zilnica implica aplicarea macar a unei idei noi gasite in carti de dezvoltare personala.

Sau poate citesti acest articol pentru ca te afli de prea mult timp in „zona de confort”…. te simpli plictisit si demotivat? Zona de confort, pe cat de placuta este, pe atat de daunatoare daca stai prea mult timp acolo.

E bine in casa ta, aranjata asa cum ai vrut tu acum cativa ani….

E bine la job-ul tau caldut, acelasi de cativa ani….

E bine sa iti faci vacantele in aceleasi 2-3 locuri agreate acum cativa ani….

E bine sa iesi in oras cu acceasi prieteni din liceu ….

E bine sa fie totul simplu si previzibil, dar e groaznic de plictisitor pe termen lung. Si mai ales, se adanceste o rutina care nu iti mai aduce nici o satisfactie. Nu e nici o provocare, emotie, suspans….pasiune! Si aici se opreste si „cresterea” umana. Dezvoltarea personala nu se realizeaza din zona de confort. Nu te dezvolti daca stai pe canapea si citesti o carte. Te dezvolti cand te provoci prin actiuni noi.

cursuri online de dezvoltare personala

Ce schimbari ai facut in viata ta in ultimii 3 ani? Subliniez ai facut, nu s-au intamplat ! Ce ai facut tu, constient, pentru a iesi din zona de confort?

Eu am inceput acest site in urma cu 4 ani, ca o provocare si „ancora” in procesul meu de dezvoltare personala. Nu imi placea sa scriu, nici acum nu e una din pasiunile mele. Cu toate astea o fac pentru ca ma ajuta si mai ales pentru ca vreau sa te inspir si pe tine sa devii cea mai buna versiune a ta!

Am iesit din zona de confort cand am ales sa experimentez viata intr-o alta tara si sa mentin un business de la distanta.

Am iesit din zona de confort cand am schimbat 4 case in 4 ani.

Am iesit din zona de confort cand am ales sa devin mama si sa renunt la prima mea afacere.

Am iesit din zona de confort cand am ales sa imi schimb „meseria” si sa ma dedic 100% dezvoltarii umane .

Am iesit din zona de confort facandu-mi prieteni noi , atat adulti cat si copii 🙂

Am iesit din zona de confort aventurandu-ma in vacante „imposibile cu un copil mic” .

Si lista mea poate continua. Nu mai stiu cate zeci de carti am citit si la cate evenimente am participat….Dar toate aceste lucruri facute, traite, constientizate si asimilate ma fac sa spun azi ca „am mai crescut putin”. Sunt un om mai bun decat eram acum 4 ani. Mai bun, mai fericit, mai implinit…. Sunt pe drumul meu 🙂

Tu cum esti? Cand ai pasit in afara zonei de confort ? Cum faci sa devii mai bun decat ieri? Cum te bucuri de viata, de familie si prieteni….. cum te bucuri de TINE?

Daniela Irimia, consilier pentru dezvoltare personala

Daca ti-a placut articolul, aboneaza-te  la newsletter si da mai departe aceste informatii

[mc4wp_form id=”3273″]