energie pozitiva

8+1 obiceiuri pentru a-ti mentine energia pozitiva

Dezvoltare Personala

energie pozitivaDupă apariţia documentarului „The Secret” foarte mulţi oameni au crezut că Legea principală după care funcţionează Universul este Legea Atracţiei. De fapt, această Lege e o lege secundară.

Legea principală a Universului este „Totul e Energie”. Şi pentru că totul e energie, frecvenţele de acelaşi fel rezonează (una din legile de bază ale fizicii).

Noi, oamenii, suntem fiinţe energetice care locuiesc într-un corp fizic. Şi de aici apare importanţa faptului de a ne menţine permanent într-o stare de vibraţie ridicată.

Cheia către succes este creşterea propriei energii; atunci când reuşeşti acest lucru oamenii vor fi atraşi în mod natural către tine. În momentul în care îşi fac apariţia, pune-i la treabă.”
Stuart Wilde – „The Trick to Money is Having Some”

Singurul lucru de care ai nevoie pentru a obţine ce vrei de la viaţă e singurul lucru pe care îl poţi controla – şi anume o stare de spirit. Starea de spirit se formează. Nu poate fi cumpărată, trebuie creată.
Napoleon Hill – „De la idee la bani”Momentele zilei care pot fi controlate pentru a lucra la nivelul de energie sunt dimineaţa şi seara. Pe parcursul zilei pot apărea diverse evenimente care nu au fost planificate, planurile făcute iniţial se pot da peste cap, aşa că începutul şi sfârşitul zilei sunt momentele cele mai potrivite pentru a-ţi creşte energia şi pentru a-ţi crea o stare de spirit pozitivă.

Iată care sunt obiceiurile care te ajută să iti cresti energia pozitiva:

Timpul alocat este 5-7 minute dimineața și 7-10 minute seara, dar rezultatele te vor uimi dacă reușești să faci aceste lucruri timp de 30 de zile la rând.

1.    După ce te-ai trezit, înainte de a te da jos din pat, trimite gânduri de recunoştinţă şi iubire către 3 persoane. Pot să fie persoane pe care le cunoşti sau persoane pe care nu le cunoşti. Persoana poate să fie un necunoscut care te-a ajutat pe stradă sau în magazin sau poate să fie o persoană cu care te vei întâlni pe parcursul zilei.

2.    După ce ai trimis gândurile de recunoştinţă gândeşte-te la o singură acţiune pe care o vei face pe parcursul zilei şi care te va ajuta să te apropii de realizarea scopului tău principal.

3.    După ce te-ai trezit şi ai fost la baie fă câteva mişcări pentru încălzirea articulaţiilor corpului şi începe de sus în jos (durează 3 minute).

 • Roteşte-ţi capul de 3 ori întâi spre stânga, apoi spre dreapta.
 • Roteşte-ţi braţele de 3 ori întâi spre înainte şi apoi spre înapoi.
 • Roteşte-ţi bazinul de 3 ori întâi în sensul acelor de ceasornic apoi în sens invers acelor de ceasornic.
 • Pune-ţi palmele pe genunchi şi roteşte-ţi genunchii de 3 ori întâi în sensul acelor de ceasornic apoi în sens invers acelor de ceasornic.
 • Fă 3 aplecări ale trunchiului în față și încearcă să-ți atingi vârfurile degetelor de la picioare cu degetele de la mâini.
 • Fă 3 arcuiri ale trunchiului pe spate, cu mâinile sprijinite pe șolduri.
 • Fă 3 fandări pe piciorul stâng apoi 3 fandări pe piciorul drept

Rolul acestui exercițiu este de a ”elibera” energia să circule prin corp.

4.    Ridică-te pe vârfurile de la picioare ţinând mâinile pe șolduri. Fă 50 de ridicări. (30 de secunde).

5.    Rămâi cu mâinile pe șolduri și lasă-te în jos ca și când ai vrea să faci genoflexiuni, dar oprește mișcarea după ce ai coborât bazinul 10 centimetri. Fă 10 mișcări. (15 secunde).

6.    Rămâi cu mâinile pe șolduri și mișcă-ți bazinul în față și în spate ținând spatele drept. Fă 10 mișcări. (15 secunde).

Rolul exercițiilor 4-6 este de a ”pompa” energia prin corp, astfel încât să ajungă la fiecare organ, la fiecare țesut.

7.    Inspiră profund și expiră de 3 ori. Un model de respirație care îți dă foarte multă energie este următorul: inspiră abdominal 5 timpi, ține aerul 20 de timpi, expiră 10 timpi (5/20/10). (1 minut).

8.    Pe parcusul zilei, întreabă-te ”Ce nivel de energie are corpul meu?”. Dacă nivelul de energie nu e cel pe care îl dorești creierul va ști să mobilizeze resurse ca să-ți crească nivelul de energie.9.    Seara, înainte de culcare, scrie într-un caiet lucrurile de mai jos. Cuvântul cheie este scrie. Studiile demonstrează că efectul asupra vieţii de zi cu zi este mult mai puternic atunci când scrii decât atunci când le enumeri mental. (7 – 10 minute)

 •  10 lucruri sau persoane pentru care ești recunoscător/recunoscătoare că le-ai avut în viața ta în acea zi
 •  5 succese pe care le-ai avut în acea zi. Am fost antrenați de către familie, școală, societate să considerăm ”succese” acele lucruri greu de atins. Dar, succes poate să fie simplul fapt că ai ajuns la timp la o întâlnire (sunt atât de multe persoane care nu reușesc să ajungă la timp), sau că ai finalizat la timp un raport sau o sarcină sau că ai petrecut 10 minute de calitate cu copilul tău sau cu soțul/soția. Pentru fiecare succes pe care îl scrii oferă-ți singur o bătaie pe umăr.
 •  3 lucruri profitabile pe care le-ai făcut în acea zi. Poate ai stabilit o întâlnire importantă pentru tine sau poate ai citit o carte (ai fost la un curs)care ți-a dat idei despre cum să-ți îmbunătățești viața sau activitatea.

Ca orice obicei nou, e posibil să nu îţi reuşească din prima. Nici mersul în picioare nu ţi-a ieşit din prima. Nici mersul pe bicicletă sau condusul maşinii nu ţi-a ieşit din prima.

Dar în momentul în care vei reuşi să faci zilnic aceste exerciţii timp de o lună de zile atunci lucruri incredibile se vor întâmpla în viaţa ta.

Daca ti-a placut articolul, aboneaza-te la newsletter sa primesti si alte informatii utile pentru dezvoltarea ta personala! [mc4wp_form id=”3273″]

1 thought on “8+1 obiceiuri pentru a-ti mentine energia pozitiva

 1. Multumesc pentru sfaturi.Pe unele le aplic deja, pe altele le voi aplica de acum.Practic zilnic recunostinta si iubirea fata de ceilalti si recomand aceste lucruri.Sincer sunt alt om de cand recunostinta, iubirea si iertarea au patruns in viata mea.
  Vreau sa-mi fac un jurnal al succeselor si sa incep sa scriu zilnic. Sunt norocoasa ca v-am descoperit si va multumesc .O zi excelenta

Comments are closed.