12 lucruri pe care oamenii increzatori nu le fac

12 lucruri pe care oamenii increzatori nu le fac

Dezvoltare Personala

12 lucruri pe care oamenii increzatori nu le fac
Oamenii foarte increzatori in sine cred in abilitatea lor de a dobandi succesul, ceea ce usureaza efectiv drumul catre scopurile lor. Pentru ca, la urma urmei, daca tu nu crezi in tine, de ce ar face-o altii? Asadar, pentru a schimba acest lucru, observa care sunt lucrurile pe care oamenii increzatori nu le fac si incearca sa urmezi aceleasi principii in viata ta.

1. Ei nu au scuze. Oamenii increzatori in sine isi asuma gandurile si actiunile lor. Ei nu dau vina pe trafic pentru ca au intarziat la munca, ei doar au intarziat. De asemenea ei nu se scuza pentru lipsurile lor cu „nu am timp” sau „nu sunt suficient de bun”, ci isi fac timp si muncesc pana se imbunatatesc.

2. Ei nu evita lucrurile care ii sperie, pentru ca sunt constienti ca acestea sunt de cele mai multe ori aceleasi lucruri pe care trebuie sa le faca pentru a evolua.

3. Ei nu traiesc intr-o bula de confort, pentru ca acesta este locul unde visele mor. Ei cauta mereu situatii noi, care sa ii provoace si care sunt obligatorii pentru succes.

4. Ei nu amana lucrurile, pentru un plan executat astazi e mai bun decat unul executat candva. Momentul potrivit nu exista, iar ei actioneaza acum, pentru ca asa ia nastere progresul.

5. Lor nu le pasa de opinia celorlalti. Nu sunt captivati de opiniile negative, pentru ca au prieteni care ii accepta asa cum sunt, iar restul lumii nu ii ingrijoreaza.

6. Ei nu judeca oamenii. Oamenii increzatori in sine nu tolereaza drama, nu simt nevoia sa isi insulte prietenii pe la spate sau sa barfeasca, ci sunt multumiti de cine sunt ei si nu simt nevoia sa ii priveasca de sus pe ceilalti.

7. Pe ei, lipsa de resurse nu ii opreste. Ei pot folosi orice resurse, indiferent cat de mici sau mari, si stiu ca orice este posibil daca esti creativ si refuzi sa renunti. Esecurile nu ii doboara, ci ii ajuta sa se concentreze pe solutii.

8. Ei nu se compara, pentru ca stiu ca nu concureaza cu altcineva, doar cu persoana care au fost ieri.

9. Ei nu au nevoie de asigurari constante, deoarece stiu ca viata nu e dreapta si lucrurile nu vor merge mereu asa cum vor ei. Desi nu pot controla totul in viata lor, ei incearca sa reactioneze in feluri pozitive care ii fac sa avanseze.

10. Ei nu evita adevarurile vietii, ci confrunta problemele de la radacina inainte ca acestea sa poata evolua. Problemele ignorate se pot multiplica, asa ca ei cauta solutii atunci cand acestea apar.

11. Ei nu au nevoie de permisiunea nimanui, ci actioneaza fara ezitare. Daca nu ei, cine?

12. Ei nu renunta dupa mici esecuri, ci se ridica de fiecare data cand cad. Ei stiu ca esecul este parte esentiala a evoluarii, asa ca analizeaza problema si incearca sa o rezolve.

Citeste si Cum se poate creste increderea in sine!

Tu esti o persoana increzatoare?

1 thought on “12 lucruri pe care oamenii increzatori nu le fac

Comments are closed.