Sanatatea sistemului nervos in 5 obiceiuri esentiale

Dezvoltare Personala

Nu trebuie sa ne ferim si sa admitem din ce in ce mai ferm ca un sistem nervos sanatos este responsabil de buna functionare a intregului organism pana la varste inaintate. Tratat cu disciplina, grija si atentie, el are nevoie de o monitorizare constanta pentru a functiona in parametri ideali si asta, pentru ca noi sa ii resimtim zilnic numeroasele beneficii.

Si pentru a-i oferi lucrurile si starile de care are nevoie, este important sa fim din ce in ce mai prezenti, asumati si sa tinem cont de urmatoarele sfaturi, cat se poate de mult:

5 sfaturi utile pentru mentinerea sanatatii sistemului tau nervos:

Echilibru, prin sustinerea stresului sub control

Traim vremuri din ce in ce mai solicitante, iar asta se rasfrange constant asupra starii noastre de sanatate. Indiferent ca vorbim despre activitatea la locul de munca, responsabilitatile din viata de familie ori grijile fata de ziua de maine, totul se intampla pe un consum energetic si emotional destul de crescut. Cu siguranta stresul nu poate fi eliminat in totalitate, dar el poate fi redus. Pastrarea unui tonus bun, a gandirii pozitive si a nelipsitei doze de optimism, pot ajuta spre o concentrare mai buna si dobandirea unui echilibru mental. De exemplu, Tiolin Complex este un supliment alimentar care ajuta la imbunatatirea functiilor cerebrale, in special a memoriei, reduce riscul bolilor coronariene, intarzie procesele naturale ale imbatranirii si are rol energizant. El mentine sanatatea sistemului nervos si ajuta la ameliorarea simptomelor din neuropatii.

Odihna corespunzatoare

Auzim nu de putine ori si trebuie sa si insusim ca organismul are nevoie de un somn odihnitor, in conditii specifice (in liniste, fara factori disturbatori, intr-un ambient placut, minimum 8 ore pe noapte). Specialistii trag numeroase semnale de alarma si avertizeaza ca lipsa somnului in perioade lungi de timp, poate avea repercusiuni asupra intregii stari de sanatate. Pe langa confunzie, irascilibitate, carente de vitamine si minerale, vorbim despre un organsim care se poate afla in punctul de a colapsa si de a pica in depresie sau stari anxioase.

Sportul, o alta conditie esentiala

Indiferent ca vorbim despre miscarea fizica efectuata in natura sau in sala de sport, aceasta nu trebuie sa lipseasca niciunei persoane care duce o viata sedentara in timpul orelelor de lucru. Pe langa obtinerea unui tonus excelent, o forma fizica buna, sportul ajuta creierul sa se oxigeneze si la imbunatatirea functiilor cognitive. Citeste cum sa alegi sportul care ti se potriveste!

Un raport bun cu familia si cei din jur

Relatiile sociale si familiale au un impact destul de mare asupra sanatatii sistemului nervos. Este extrem de important ca aceste relatii sa fie dezvoltate constant, in mod armonios si sa beneficieze de: sentimente frumoase, comunicare asertiva, constructiva, si nu in ultimul rand incredere. Este ideal ca interactiunile sa fie din ce in ce mai prezente, fata in fata, sa li se imparta atentia cuvenita. Chiar daca ne raportam destul de mult la lipsa timpului liber, este important ca el sa existe si sa se transforme in activitati placute si recreative alaturi de cei dragi.

Creier activ si in antrenament continuu

Niciodata nu putem afirma ca stim destul sau prea multe informatii. Ca atare, este bine si util sa nu renunti in a invata lucruri noi. Indiferent ca vorbim despre cursuri de specializare in diferite domenii sau alte preocupari, creierului nu trebuie sa ii lipseasca nicicand activitatea. Desi studiile arata ca oamenii folosesc doar 10% din capacitatea creierului, el trebuie sa exerseze si sa se mentina ca si corpul, in cea mai buna forma. Citeste si cum sa iti antrenezi creierul!

Gandeste-Pozitiv! Aboneaza-te  la newsletter pentru alte articole interesante.

[mc4wp_form id=”3273″]