Schimbarea implică noi modalități de a gândi

Dezvoltare Personala

Când am lansat revista Gandeste-pozitiv.ro, am dorit să contribui puțin la schimbarea modului în care noi, românii, obișnuim să vedem lucrurile din jurul nostru. Parcă nimic nu este suficient de bun, de frumos, de sincer sau eficient. Găsim ceva de reproșat chiar și acolo unde nu este cazul. Parcă vedem mult mai ușor ceea ce ne lipsește decât ceea ce avem deja. Pe scurt, avem o atitudine negativistă, lucru care atrage după sine evenimente negative.

Felul în care noi gândim creează realitatea fizică pe care o trăim câteva secunde mai târziu.

Fiecare gând este energie și energia circulă, atrage alte energii, pe care apoi le primești cam în aceeași notă în care le-ai creat. Este ca un cerc vicios. Probabil ai auzit de sute de ori 

  „Omul este produsul gândurilor lui; el devine ceea ce gândește” – Mahatma Ghandi

Eu cred cu tărie asta, motiv pentru care promovez gândirea pozitivă și încurajez să cultivăm intenții pozitive atunci când întâlnim oameni noi. De asemenea, merită să gândim pozitiv și când oamenii pe care îi cunoaștem fac lucruri pe care nu le înțelegem încă. Fiecare are propriile lui motive (bune) să facă ceea ce face!

Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, este necesar să începi cu felul în care gândești. Dacă obișnuiești să ai gânduri negative, să fii furioasă, tristă, să îi învinovățești pe alții, să te autocompătimești sau să ai resentimente, este timpul să spui stop și să începi să îți schimbi aceste tipare. Modul în care gândești influențează semnificativ fiecare aspect al vieții. Totul începe cu un gând, cu o idee, cu o dorință.

Schimbarea implică noi modalități de a gândi, de a face și a fi

Ține cont de faptul că pentru a ne transforma, trebuie mai întâi să ne schimbăm felul de a gândi și de a simți, iar abia apoi să facem ceva (să schimbăm comportamentul) pentru a trăi o experiență nouă, care la rândul ei produce sentimente pozitive pe care le memorăm. Și aceste sentimente pozitive, trăite în mod repetat, duc la schimbările noastre în profunzime, la transformarea noastră în ceva superior felului de a fi actual.

Deci, primul pas este să ai gânduri pozitive, să ieși din tiparele obișnuite și să te întrebi:

Cum ar fi dacă …………? (completează cu un sentiment/ gând/ acțiune pe care vrei să îl dobândești)

Ce modalitate mai bună ar fi ca să ……………….? (completează cu un sentiment/ gând/ acțiune pe care vrei să îl dobândești)

Dacă aș fi eu în locul ei/ lui și aș trăi în această realitate……?

Ce oameni admir și de ce? Ce trăsături mi-aș dori să am și eu ……..

Ce aș putea face eu diferit azi, pentru ca mâine să obțin rezultate mai bune?

Pe măsură ce răspunzi la întrebările de acest fel, în mintea ta se creează noi conexiuni neuronale care vor duce la comportamente diferite.

În cartea Femeia Independentă am scris pe larg despre cum gândirea pozitivă atrage schimbări pozitive în viața noastră. În această perioadă, mai mult ca oricând, este important să căutăm modalități noi de a fi și a face!

Cu drag,

Daniela Irimia, trainer pentru dezvoltare personala