Carti pentru dezvoltarea inteligentei emotionale

Relatii

Am mai scris despre importanta inteligentei emotionale si cum ea ne ajuta sa avem relatii mai bune atat in viata privata cat si la job. Totusi, sunt multe carti, povesti …prin care poti intelege si asimila mai usor principiile comunicarii empatice si a inteligentei emotionale. Am facut o selectie, in cazul in care vrei sa citesti mai multe carti de dezvoltare personala.

Carti de inteligenta emotionala recomandate:

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman 

Casniciile nefericite se datoreaza adesea unui motiv simplu, dupa parerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. In experienta sa de peste 30 de ani in calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de incurajare, timpul petrecut alaturi de cel drag, cadourile, serviciile si contactul fizic. Cartea le abordeaza pe fiecare in parte, intr-un stil accesibil, din care nu lipseste umorul.

Cum puteti descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastra? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteti completa, precum si intrebari aplicate, la care puteti medita si raspunde pe larg.

Desi unii cititori gasesc foarte dificila ideea de a iubi un partener la care nu mai tin- in speranta ca va veni cu timpul si afectiunea- Gary Chapman promite ca rezultatele vor rasplati efortul. „Iubirea este o alegere”, spune autorul. „Si fiecare partener poate incepe procesul acesta chiar acum.”

Daca m-as asculta, m-as intelege – Jacques Salome

Cartea ne invata un lucru esential:sa ne definim asa cum suntem in realitate,nici mai buni nici mai rai.Adesea in relatiile noastre familiale,de prietenie sau de iubire,suntem prinsi intr-o capcana:fie ne acuzam pe noi insine de ceea ce nu merge in viata,fie ii acuzam pe ceilalti.de vina sunt insa deficientele de comunicare.Avem nevoie sa intelegem mecanismele ce guverneaza comunicarea si relatiile cu ceilalti oameni pentru a dobandi mai multa seninatate si mai multa eficienta.Lucrarea de fata ne pune la dispozitie mijloacele practice pentru a deveni un partener mai bun pentru noi insine si pentru cei pe care ii pretuim.

Impreuna la bine si la greu – Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt

Cartea inchide intre coprtile ei zece adevaruri esentiale pentru o relatie de cuplu trainica in lumea moderna si salvatoare atunci cand o casnicie e in pericol.

Fiecare capitol trateaza cate un adevar simplu, cum ar fi „Dragostea Romantica este o iluzie”, „Incompatibilitatea este baza casatoriei” sau „Cand esti prezent pentru celalalt, vindeci tecutul”. Prin exercitii usoare, dar eficiente, autorii ajuta cuplul sa aplice fiecare adevar in fiecare zi. Totul din experienta proprie, Harville si Helen fiind ei insisi cu cativa ani in urma la un pas de divort. Dar si-au redresat casnicia prin aceleasi exercitii pe care le folosisera cu atat de multe alte cupluri.

Aceasta carte este pentru toate cuplurile. Ea ofera instrumente practice necesare pentru a transforma relatia intr-o casatorie plina de bucurie. Scrisa cu umor si compasiune, fiind ilustrata cu anecdote, cartea este un ghid pentru crearea unei relatii stranse si oneste, care sa aduc bucurie si satisfactie in lumeade azi.Curajul de a fi tu insuti – Jacques Salome

Lucrarea cea mai emotionanta a lui Jacques Salome ne introduce in arta de a comunica la nivelurile profunde ale constiintei, pentru a pune bazele unor relatii vii si armonioase cu sine si cu ceilalti. Pornind de la experienta personala si de la descoperirile cotidiene ale existentei sale, ne ofera cateva repere pentru a explora zonele de umbra ale personalitatii noastre, capcanele si neintelegerile din relatia cu sine si cu ceilalti; a invata sa depasim infrangerile, violentele si suferinta; a avea curajul de a merge mai departe. O carte de referinta pentru timpul prezent, cand arta de a comunica este o necesitate a reusitei personale.

De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste – Allan Si Barbara Pease

Avand deja la activ multe bestselleruri ce trateaza problemele cu care se confrunta cuplurile, Allan si Barbara Pease vin de aceasta data cu o carte ce infatiseaza dorintele barbatilor si ale femeilor in materie de relatii amoroase.

O carte ce dezvaluie adevarul despre barbati si femei, raspunzand, in acelasi timp, la toate intrebarile referitoare la sex si dragoste!
Allan si Barbara analizeaza cu maxima sinceritate si cu o doza considerabila de umor gandirea barbatilor si a femeilor fata de sex si dragoste, explicand diferenta de viziune dintre cele doua tabere. Bazandu-se pe cercetari despre creier, pe noutati din psihologie si pe statistici relevante, sotii Pease transpun descoperirile stiintifice de ultima ora intr-un limbaj accesibil, abordand fara menajamente un subiect de mare interes pentru majoritatea oamenilor — sexul!

Iti mai recomandam si cartea de dezvoltare personala Femeia Independenta, de Daniela Irimia.

Cu această carte Daniela Irimia (trainer pentru dezvoltare personala) vrea să ajute femeile să devină independente emoțional, psihologic, fizic și financiar. Pentru că femeia poate fi orice își dorește dacă vrea, dacă are susținere și îndrumarea potrivită.

Lectura placuta 🙂

Vezi si 10 carti de dezvoltare personala pe care trebuie sa le citesti!