Cum trăiești o viață frugală

Educatie Financiara

Principiul de bază a unui stil de viață frugal este economia. Însă, spre deosibire de stilul minimalist, care presupune cheltuirea banilor doar pe strictul necesar, viața frugală îți permite satisfacerea micilor plăceri vinovate, atâta timp cât nu sunt foarte scumpe. Ceea ce înseamnă că poți să ieși cu prietenii în oraș, poți din când în când să te duci la un concert, poți călători și poți să își cumperi mobila și accesoriile pe care ți le dorești. Trebuie doar să ți eșantionezi cheltuielile și să alegi o variantă care te va costa mai puțin. Iar dacă investițiile sunt mai mari, Imprumut24.ro îți oferă mai multe variante de împrumuturi care te pot ajuta.

Stilul de viață frugal te educă să îți controlezi finanțele, să fii mai cumpătat și pune accent pe creativitate. Chiar dacă adopți acest stil de viață, nu înseamnă că nu poți trăi confortabil, deoarece nu interzice cumpărăturile. Însă acestea ar trebui să fie alegeri sensibile și investiții de durată. Spre exemplu, nu ar trebui să mai faci cumpărături în funcție de trend și ar trebui să investești în calitate, deoarece te vei putea folosi de acele produse o perioadă mai lungă de timp.

De altfel, atunci când vine vorba de investiții în produse pe care le vei folosi mai mult timp, te poți orienta după reduceri. Multe site-uri pun la dispoziție categoria de whislist, iar atunci când un produs este redus, ești anunțat. Astfel, chiar dacă aștepți o perioadă pentru a cumpăra ceva, vei economisi niște bani. Iar cosmeticele mai scumpe și hainele le poți achiziționa în perioada de reduceri ale magazinelor preferate. Dacă ești îndrăgostit de un anumit brand, poți să cauți în magazinele second hand produsele acestui, astfel, vei cumpăra haine de la designeri la o fracțiune din prețul inițial.

Acest stil de viață te stimulează să îți pui în valoare creativitatea. Sunt foarte multe lucruri pe care le poți crea și în proces vei economisi bani. Dacă îți plac accesoriile, poți să înveți să le faci tu, dacă te-ai plictisit de hainele pe are le ai, poți să le colorezi sau să le coși un accesoriu, dacă a venit vara și nu ai pantaloni scurți, poți să scurtezi ce ai deja. Internetul este plin de sfaturi despre cum îți poți înfrumuseța viața în pași simpli pe care le poți face acasă. Astfel, vei învăța să reciclezi și nu numai că vei economisi bani, dar vei ajuta puțin câte puțin mediul înconjurător.

Cel mai important pas pe care trebuie să îl faci dacă dorești să adopți acest stil de viață este să îți evaluează starea financiară dar și facturile care îți vin în fiecare lună.  Există servicii pe care e plătești și nu le folosești, cum ar fi abonamentul la sala pe care l-ai făcut în ianuarie și până acum nu ai fost pe acolo. Dar sunt și servicii care sunt oferite mai ieftin de alte firme. Telefonul, internetul și electricitatea sunt absolut necesare. Însă există posibilitatea ca alți provideri să îți ofere aceleași servicii la un preț mai mic.

Și informarea are un rol important în acest stil de viață. Va trebui să urmărești ofertele ș să înveți să îți construiești un buget. Click aici pentru mai multe informații despre ce ar trebui să faci pentru a economisi bani dar și cum poți să câștigi mai mulți bani fără efort.

1 thought on “Cum trăiești o viață frugală

  1. Ma bucuram sa mentionezi cartea ”Tata bogat tata saract – Educatia financiara in familie”. Prin aceasta carte iti poti construi bugetul si sa traiesti o viata implinita fara datorii, rate si credite. M-as bucura daca ai pune un link spre aceasta carte. Iubesc sa vad ca anumite site-uri au creat categorii speciale pentru educatia financiara. Bravo!

Comments are closed.