7 Idei despre bogatie, extrase din workshop-ul creat de R. Kiyosaki

Educatie Financiara

Sunt Ligia PALFI, locuiesc la Paris si am participat de curand la workshopul oferit de „Rich Dad Education” , companie de educatie financiara fondata de Robert Kiyosaki. Am fost la acest workshop si anul trecut si mi-a placut mult, prin urmare am mers si anul acesta. Experienta a fost foarte frumosa si inspirationala. M-am gandit ca ideile din acest workshop sunt foarte utile si ca ai fi interesat si tu, pentru a avea un bun inceput in investitii,  pentru a le aplica in viata ta si pentru a avea rezultate mai bune financiare si personale.

7 Sfaturi despre bogatie, de la Robert Kiyosaki

1.Investeste in tine!

Cea mai buna idee de investitie este sa investesti in tine insuti si in educatia ta.

Educatia? Este un avantaj, cunoasterea poate crea bogatie:

„Cel mai puternic bun pe care il avem este mintea noastra, bine pregatita, poate crea o bogatie enorma” (Robert Kiyosaki)

Suntem 100% responsabili de crearea viitorului financiar, prin urmare este bine sa investim in noi treptat, dar in acelas timp conteaza mult sa ne autoevaluam mereu si sa urmarim rezultatele din urma investitiei facute.

CUM ITI CREEZI VIITORUL TAU FINANCIAR? Ai nevoie de un plan strategic si personalizat!

Gandeste-te la ce inseamna pentru tine libertatea financiara?

Cand ai vrea sa o atingi?

Cat timp ai disponibil pentru a tinge libertatea financiara ?

Cum sa atingi siguranta financiara – E-book

Ce experienta ai?

Cat capital de inceput ai?

Ce strategii ar trebui sa folosesti?

Care sunt riscurile strategiilor si planului tau?

Care este cercul in care traiesti? Ce fel de oameni sunt? Ce mentori ai?

Ce motivatie ai? Care ar fi DE CE-ul din stapele planului tau?

Ai ochi sa vezi oportunitatile bune din jurul tau?

Ai cunostinte necesare?

Robert Kiyosaki spune ca principalele cai spre succes sunt :

  • Oportunitati
  • Cunostinte
  • ACTIUNE

 

2. Daca crezi ca nu poti sa faci un lucru, nu o sa poti sa il faci

Totul este o poveste a starii de spirit, ceea ce pare imposibil pentru tine este imposibil. Pentru că spunandu-ti ca nu vei reusi, nu o sa pui in aplicare mijloacele de a ajunge acolo, așa ca in mod necesar nu funcționeaza. Daca mintea ta este inchisa, ochii tai vor fi inchisi și nu vei putea sa vezi oportunitatile. Diferența dintre posibil și imposibil este doar VOINTA .

3. Frica, incertitudinea si indoiala

Emotiile au un loc preponderent in actiunile noastre. Frica, incertitudinea si indoiala ne determina comportamentul si deciziile despre o situatie, așa ca trebuie sa invațam sa le controlam.

4. Bogații sunt exact opusul majorității oamenilor

Majoritatea oamenilor nu fac nimic pentru a-si construi averea, ei fac ceea ce fac toti ceilalti, agatandu-se de singurul model pe care il cunosc, fara a incerca sa iasa din aceasta bucla infernala. Bogatii si cei care vor deveni bogati sunt gata sa isi asume riscuri, pe baza unor cunostinte si analize bine pregatite si planuite strategic dinainte.

5. Active/Pasive

Principala diferenta intre active si pasive este ca activele ofera un beneficiu economic in viitor, in timp ce pasivele prezinta o obligatie viitoare.

Fa diferenta intre pasive si active si in folosirea timpului tau, de exemplu : televizorul este un pasiv, te face sa iti pierzi timpul, iar cartile sunt un activ, te fac sa te dezvolti pe tine insuti. Activele iti aduc venituri pasive!

6. Real estate – cea mai buna metoda de a face bani

Educatia este o componenta esentiala in orice strategie de investitii. De exemplu nu cumparam actiuni la intamplare, este acelasi lucru in domeniul imobiliar daca vrem sa facem bani. Este vorba despre invatarea fundamentelor diferitelor tipuri de investitii.

7. „Cash flow is King”

Ce este Cash flow ?

Fluxul de numerar (sau fluxul de numerar pozitiv) este pur și simplu rezultatul între venituri minus cheltuieli. Fluxul de numerar  trebuie sa fie pozitiv. Spre exemplu in domeniul imobiliar de inchiriere, este necesar un flux de numerar pozitiv inca din prima luna de inchiriere.

Acest workshop este gratuit, iar la final a fost prezentat un eveniment de 3 zile de training Real estate care va urma.

*Acesta este un guest -post oferit de Ligia, pentru care ii multumim!

Daca ti-a placut articolul da-l mai departe si aboneaza-te la newsletter pentru a primi noutatile saptamanale.  [mc4wp_form id=”3273″]