4 Surse de venit pasiv

Educatie Financiara

Ce este venitul pasiv si de ce este important pentru fiecare dintre noi? Cei care ati urmat un curs de educatie financiara, sau sunteti interesati sa va dobanditi independenta financiara cunoasteti deja acest termen, insa cum in Romania educatia financiara este la inceput, ne-am gandit sa va oferit cateva idei despre cum puteti obtine un venit pasiv.

O explicatie simpla defineste venitul pasiv ca acei bani castigati fara prea mare efort sau munca.  Spre deosebire de venitul activ care este dat de banii castigati direct din munca prestata (salariu, comisioane), venitul pasiv poate fi obtinut si in timp ce va faceti jobul obisnuit, necesitand foarte putin timp de investit. Este adevarat ca unele surse de venit pasiv necesita investitii mai mari ( imobiliarele de exemplu), insa sunt si surse care pot fi atinse mai usor.

Cum sa obtii venituri pasive:

Venit pasiv din Dividende

Investeste in Educatie Financiara

Daca aveti niste bani pusi deoparte, sau puteti economisi lunar o anumita suma, investiti pe bursa in companii solide care ofera anual dividende. Ganditi investitia pe termen lung, astfel incat sa nu fiti afectat de fluctuatile pretului actiunilor, cumparati mai mult atunci cand pretul este jos, si pastrati actiunile mult timp. Puteti incepe cu sume mici, marindu-va constant portofoliul. Invatati cat mai multe despre investitii inainte sa intrati pe piata de capital!

Venit pasiv din Imobiliare

Majoritatea dintre noi se gandesc ca este greu sa cumperi locuinte pentru a le inchiria, ca ai nevoie de bani multi pentru achizitie, ca este bataie de cap cu chiriasii sau vecinii, ca trebuie sa urmaresti permanent oportunitatile. Daca nu dispui de o suma mare pentru a cumpara un apartament pe care sa-l inchiriezi, poti investi intr-un REIT – un trust de investitii imobiliare – o companie care detine sau produce bunuri imobiliare ce genereaza constant venituri. Puteti investi in imobiliare ca in orice alt domeniu achizitionand actiuni. Citeste aici despre rentabilitatea unei investitii imobiliare.

Venituri pasive obtinute din vanzarea drepturilor de autor.

Daca esti mai talentat poti scrie o carte, sau compune muzica, sau un curs online interesant, daca esti fotograf iti poti vinde pozele pe site-uri specializate. De semenea poti crea o aplicatie de mobil. Ai muncit odata pentru realizare, dar apoi culegi roadele mult timp.

Venituri pasive din Blog/Revista online/You Tube.

Iti place sa scrii si ai un blog? Atunci poti castiga bani din asta: bannere publicitare sau anunturi google sau affiliate marketing (primesti un comision atunci cand un partener vinde catre un client adus de site-ul tau). Aceasta sursa se venit pasiv se formeaza in timp. Sunt necesare cateva luni, daca nu chiar ani de munca pentru ca un blog sa genereze venituri pasive, insa ele nu cer sume mari de bani, ci doar timp. Asadar poti incepe de acum ca sa iti creezi o sursa de venit pasiva peste 2 ani!

Venitul pasiv consistent se obtine in timp, insa orice mic pas te aduce mai aproape. Fa-ti un plan, seteaza-ti un obiectiv financiar si actioneaza! Scuzele nu aduc bani si nici prosperitate financiara.

Castigi mai mult – Economisesti mai mult – Investesti mai mult! Doar asa poti ajunge la independenta financiara!

1 thought on “4 Surse de venit pasiv

Comments are closed.