5 Obiceiuri care te fac prosper financiar

Educatie Financiara

Majoritatea oamenilor isi doresc mai multi bani, vor o viata prospera si sa se bucure de fiecare zi fara a avea grija banilor. Din pacate, prea putini sunt dispusi sa plateasca “pretul” pentru a avea ceea ce isi doresc. Practic, ei nu duc dorinta in zona de obiectiv. Adica nu stiu concret ce inseamna pentru ei “mai multi bani” si nici nu fac un plan de actiune pentru a ajunge prosperi financiar.

Eu sunt pasionata de educatia financiara si de metodele prin care oamenii prosperi au ajuns prosperi. Si pentru ca am studiat si am aplicat, azi sunt si eu parte din micul club al oamenilor independenti financiar.

Ce obiceiuri poti sa implementezi si tu pentru a deveni prosper financiar:

1.Citeste, invata continuu, investeste in tine! Citeste zilnic macar cateva pagini dintr-o carte, ideal este sa alegi carti non-fictiune. Invata de la altii si aplica in viata ta ceea ce crezi ca ti se potriveste. Nu poti sa castigi multi bani si sa fii prosper financiar daca nu esti prosper ca om, daca nu evoluezi si te dezvolti continuu. Cu cat stii si faci mai multe lucruri bune pentru tine, cu atat mai bogat vei deveni.

2.Fii disciplinat atat cu banii cat si cu orice alt aspect al vietii tale. Fii disciplinat prin a-ti stabili obiective si a le atinge, fii disciplinat avand un stil de viata sanatos, cu atentie catre sport si dieta. Si bineinteles fii disciplinat in relatia cu banii tai. Tine un buget de venituri si cheltuieli pentru a avea evidenta clara a banilor pe care ii castigi si a cheltuielor pe care le ai. Fii disciplinat in a face economii.

3.Fa economii, indiferent cat de mult sau de putin castigi acum. Este un obicei sanatos atat din punct de vedere financiar cat si mental. Faptul ca ai o rezerva de bani pentru orice situatie, fie ca este pentru a acoperi o nevoie, fie pentru a-ti cumpara o casa mai mare si mai frumoasa sau pentru a investi, iti ofera o doza semnificativa de relaxare.

4.Castiga mai multi bani. Evident ca nu ai cum sa ajungi bogat daca nu castigi mai multi bani. Pentru asta exista bineinteles sute de metode. Am tot scris despre asta, ca sa pun aici doar ideile de baza:5.Fii recunoscator si daruieste. Prosperitatea tine foarte mult de starea mentala, de modul in care noi ne raportam la bani si la oamenii din jurul nostru. Cea mai mare bucurie cand ai bani, este aceea ca poti sa oferi si altora, sa ii ajuti si pe cei care au nevoie de indrumare pentru a ajunge prosperi. Si cand spun sa daruiesti nu ma refer doar la a da bani, ci de a oferi din timpul tau, din cunostintele tale, din energia ta …. Asadar, fii recunoscator pentru ce esti si ce ai, si daruieste pentru a-i ajuta si pe altii sa ajunga acolo unde isi doresc!

Si bineinteles, bucura-te de viata! Prospetinarea financiara nu tine doar de bani, cat si de timp! Ia-ti timp sa te relaxezi, sa te plimbi, sa te bucuri de oamenii din jurul tau, sa te bucuri de tine!

Cu drag,

Daniela Irimia, trainer & coach