Carte de educatie financiara pentru copii

Educatie Financiara

De curand s-a lansat cartea Maruntila si Bancnotila – o carte de educatie financiara pentru copii care mi-a atras atentie. Asta si pentru ca sunt foarte putine carti de educatie financiara timpurie.

Coperta prezinta cele doua personaje principale, in jurul carora se desfasoara intreaga poveste, din care copiii, dar nu numai, pot invata si aplica principii financiare. Cei doi frati, unul mai mare si altul mai mic, se prezinta inca de la inceput, din maniera lor ilustrata, ca putere financiara diferita: unul are o putere financiara mai mare, pentru ca primeste bancnote, iar celalalt, mai mic, o putere de cumparare mai mica decat fratele sau, primind monede.

Intreaga poveste se desfasoara in jurul celor doua personaje si specific, asupra actiunilor lor cu privire la bani. Cele doua personaje reprezinta doua moduri diferite de gestionare a banilor, iar niciunul dintre ei nu este personaj pozitiv sau negativ. Relatia dintre cei doi este una foarte buna, iar comportamentele lor sunt definitorii pentru decizia cititorilor de a alege o modalitate sau cealalta. Nu exista o concluzie prestabilita, astfel ca cititorul mic sau mare, alege modalitatea potrivita pentru el in raport cu banii.

Banii reprezinta valoarea muncii si relatia lor cu oamenii, dar si cu celelalte bunuri. Banii reprezinta modalitatea prin care oamenii isi pot atinge obiectivele, pot realiza ceea ce isi doresc.

Citeste si Ce sa nu spui niciodata copiilor despre bani!

Cum copiii la aceasta varsta actoneaza in baza imitatiei si se identifica cu un personaj, scopul este sa aleaga cu cine vrea sa semene, sa isi aleaga un principiu financiar cu care rezoneaza si sa il aplice in viata de zi cu zi, in viata lui financiara. Povestea este plina de invataminte, copiii putand observa ce se intampla mai tarziu in functie de ce decizie a fost luata la un anumit moment. Consecintele sunt rezultatele actiunilor, iar in ceea ce  priveste banii si afacerile, copiii pot percepe foarte usor principii financiare sanatoase si mai putin sanatoase, pentru a identifica calea propice dezvoltarii financiare.

Povestea reprezinta insasi viata autoarei – Roxana Bucur. Autoarea este pasionata de psihologie, educatie si financiar, absolvind scoala de stat superioara in psihologie, formarea profesor pentru invatamant primar si prescolar, ulterior, in baza experientei proprii,  obtine calificarea de consultant financiar, activand ca planificator si consultant financar independent in colaborare cu o companie multinationala de prestigiu in acest domeniu.

Cartea „Maruntila si Bancnotila” reprezinta prima carte comerciala pe care a scris-o, pana acum, dar care nu va fi singura. Registrul financiar si pasiunea pentru scris a determinat autoarea sa impartaseasca experienta si informatiile detinute prin intermediul blog-ului personal: „Psihologia banilor”, cat si articole pentru diversi colaboratori din domeniul educatiei financiare, a finantelor personale. Scrie cu drag pentru a fi de folos oamenilor in a detine informatia din domeniul financiar, a o aplica si a obtine obiectivele stabilite, iar o mai mare fericire nu poate exista pentru Roxana Bucur.

Mai puteti citi si articolul nostru „Cum sa iti inveti copii despre bani

Spor la citit si gestionat banii!

2 thoughts on “Carte de educatie financiara pentru copii

  1. o carte foarte slaba..jalnica, penibila… nu inteleg de ce i se face atata reclama…????!!!!!

    1. Dana, multumim pentru feedback. In materie de carti totul e subiectiv. Depinde mult de varsta copiilor cred. Pana una-alta, este prima carte de acest fel. Eu astept cu interes si altele.

Comments are closed.