4 idei sa faci rost de bani rapid

Educatie Financiara

Cine nu s-a aflat vreodata in situatia sa ramana fara bani cu doar cateva zile inainte de salariu sau de a avea nevoie urgent de fonduri? Sunt situatii inerente, care necesita o rezolvare rapida, de aceea, ne-am gandit  sa te ajutam sa iesi din impas, daca te afli intr-o astfel de postura. Asadar, iata cateva sfaturi practice, ca sa faci rost de bani rapid, atunci cand ai nevoie!

Participa la un Super Curs Online de Investitii Financiare!

Vinde lucrurile care nu iti mai trebuiesc

In mod sigur, ai adunat o serie de lucruri de care nu te-ai mai folosit in ultima vreme, dar nici nu te-ai indurat sa te desparti de ele din diferite motive, sau, doar din lene. Este momentul sa te feliciti ca le-ai pastrat. Pot fi solutia sa faci rost de bani, atunci cand ai nevoie. Fie ca e vorba de haine mai vechi, CD-uri de care te-ai plictisit, un telefon, aparat foto sau orice altceva, stabileste un pret pentru fiecare si incearca sa le vinzi. Fa-le fotografii si posteaza anunturi online, da telefoane la prieteni si lipeste cateva anunturi, prin cartier. Cu cat le „promovezi” mai mult, cu atat ai sanse mai mari sa le gasesti cumparatori.

Amaneteaza un obiect de valoare

O alta varianta sa faci rost, rapid, de  bani sunt casele de amanet. Aici, poti vinde un obiect sau poti imprumuta suma de care ai nevoie, lasand gaj obiectul respectiv si recuperandu-l, dupa returnarea banilor.

Procedurile sunt simple si se deruleaza mai rapid decat in cazul unui credit bancar. Plus ca la casa de amanet obtii banii pe loc. Obiectul pe care il lasi garantie trebuie sa aiba cel putin aceeasi valoare ca suma de care ai nevoie, si, de aceea, va fi evaluat de reprezentantii casei de amanet. Dupa ce obtii suma solicitata, trebuie sa o returnezi la termenul stabilit, achitand si un comision.  Daca nu mai poti da banii inapoi nu este nicio problema. Obiectul pe care l-ai lasat garantie va ramane in proprietatea casei de amanet si, astfel, poti considera ca l-ai vandut.

Fa bani din propria pasiune

Daca ai o pasiune din care poti castiga bani, dar n-ai incercat sa faci asta pana acum, e momentul oportun sa imbini utilul cu placutul. De exemplu, daca iti place sa pictezi, poti incerca sa vinzi niste tablouri sau, daca esti pasionat de fotografie, poti scoate la vanzare cateva din cele mai reusite peisaje.

De asemenea, daca esti pasionat de miscare si adori sa mergi cu bicicleta, esti candidatul perfect pentru a deveni ciclocurier, castigand bani din livrari si pedaland cateva ore pe zi.
Inchiriaza o camera din apartament

Daca locuiesti intr-un apartament mare si ai la dispozitie mai mult spatiu decat iti este necesar, o idee inspirata poate fi inchirierea unei camere. Cu un anunt la mica publicitate, insotit de cateva fotografii ale incaperii, poti gasi rapid clienti, iar chiria iti va asigura un venit sigur pe o perioada mai indelungata. Poti proceda, in mod similar, daca detii si o alta proprietate pe care nu o folosesti, cum ar fi o casa ori un apartament, mostenite de la o ruda. In acest caz, poti inchiria toata locuinta, iar castigul va fi unul mai mare, in comparatie cu o chirie unul obtinut pe o singura camera.

Totul e sa nu te pierzi cu firea intr-o astfel de situatie, care nu este tocmai placuta, si sa analizezi toate posibilitatile pe care le ai la momentul respectiv, pentru a face rost de banii necesari.