Cum sa castigi bani in plus fara sa iti parasesti job-ul

Educatie Financiara

Vezi ca nu-ti ajung banii de la un salariu la altul si vrei sa castigi mai mult dar fara sa iti parasesti job-ul actual? Vrei sa iti cumperi ceva mai scump (casa, masina, o vacanta exotica) dar economiile nu iti sunt de ajuns?

Poti incerca sa faci niste bani in plus in timpul liber, lucrand de acasa ca freelancer sau part time pentru o anumita companie, astfel incat castigul in plus sa te aduca mai aproape de visurile tale. In felul acesta beneficiezi si de avantajele de a fi angajat (cum ar fi si participarea la training-uri si activitati teambuilding) dar si de a castiga bani in plus pentru nevoile tale.

Iata cateva idei ca sa castigi niste bani in plus, pastrandu-ti jobul actual.

Vinde-ti fotografiile. Ai ca pasiune fotografia si iti place sa calatoresti? Poate fi un mod excelent de a face niste bani din asta. Iti prelucrezi si incarci fotografiile pe site-urile specializate, iar de acolo clientii le pot cumpara, tu primind un anumit procentaj din valoarea de vanzare: 15 % la  iStock, 20 % la Getty Images, 20 % la  Shutterstock  si  33 %  la Adobe Stock.

Download Curs online Educatie Financiara

Sofer. Ai o masina si iti place sa conduci? Te poti alatura retelei Uber, Taxify, Black Cab sau chiar clasicelor firme de taxi. Se pot castiga bani frumosi si in acelasi timp iti poti adapta programul asa cum vrei.

Bona pentru copii sau chiar animale. Sunt destui parinti care au nevoie de ajutor pentru cateva ore seara, fie pentru lectii sau supravegheat acasa. Trebuie insa sa iti placa copii si sa stii sa relationezi cu ei. La fel cei care au animale de companie si nu le pot lua cu ei, apreciaza ca cineva sa treaca zilnic sa le dea mancare si sa joace cu ei, evitand stresul de a le trimite la un hotel de animale.

Recenzii pentru jocuri si aplicatii. Daca stai mult timp pe internet, poti sa testezi diverse jocuri/site-uri/aplicatii si sa scrii recenzii pentru ele.

Copywriter. Daca iti place sa fii informat si sa scrii, pot colabora cu diverse site-uri si publicatii online, scriind articole pentru ei. Esti platit in functie de cat scrii si de calitatea articolelor tale. Avantajul este ca lucrezi din confortul casei tale, atunci cand ai timp si inspiratie!Produse handmade.  Daca esti pasionat de handmade si esti si indemanatic, poti face diverse creatii pe care sa le vinzi in mod direct la targuri sau prieteni sau prin intermediul site-urilor specializate pentru micii artizani (Breslo, Etsy..). De la martisoare, felicitari, diverse obiecte de decoratiuni sau imbracaminte toate pot fi facute in timpul liber si iti aduc pe langa relaxare, si ceva bani in plus.

Daca totusi te gandesti ca este nevoie sa iti schimbi job-ul ca sa castigi mai mult, citeste si despre cele mai frecvente intrebari la interviu, astfel incat sa-ti maximizezi sansele pentru un post mai bun.

Scapă de frica de a pierde bani și investește în siguranțăInvata cum!